Kubbe Dağı'na alternatif yol asfaltlanacak

Malatya'da kış mevsiminde kar nedeniyle sık sık kapanan Kubbe Dağı'na alternatif olarak inşa edilen Kale-Pütürge-Doğanyol bağlantı yolu, asfaltlamaya hazır hale getiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, kış aylarında kar yağışı yüzünden Kubbe Dağı'nın kapanması nedeniyle Kale-Gülen Köy-Uzun Hüseyin Köyü-Pütürge-Doğanyol'a ve birçok köylere geçiş sağlayan tek alternatif grup yolunun asfaltlanması için çalışmalar devam ediyor.

Yol genişletme çalışmaları bittikten sonra asfaltın yapılması için serme ve sıkıştırma işleri gerçekleştirilecek. Kale ilçesinden sonra toplamda 50 kilometre olan yolun, geçtiğimiz yıl 17 kilometrelik kısmında asfaltlama çalışmaları yapılmıştı. Yolun yer yer dik yamaçlarla kaplı dağlık bir alanda bulunması dolayısıyla çalışmalar yavaş ilerlerken, yolun en zor 500 metrelik geçit kısmında ekskavatörlerle kırılan kayalar temizlendi. Buraya, kışın toprak ve kayaların kaymasını önlemek için setler yapıldı.

Geçen yıl genişletilen 13 kilometrelik kısımda kışın yağmur ve kar sularından dolayı akan kaya ve topraklar temizlendikten sonra buralarda serme ve sıkıştırma işlemleri yapılacak. Önümüzdeki günlerde asfaltlanacak Kale-Pütürge-Doğanyol bağlantılı, Gülen Köy-Uzun Hüseyin-Kara Hüseyin köylerine ve mezralarına hizmet veren grup yolu asfaltlanarak 3 şerit olarak hizmete sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber