İl Milli Eğitim Denetmeni ve Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Demir'e kınama

Karaman'da sivil toplum örgütleri öğretmenlere hakaret ettiği iddia edilen İl Milli Eğitim Denetmeni ve Eğitim ? İş Sendikası Karaman Şubesi Başkanı Mahmut Demir'i kınad

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) ve Diyanet-Sen Karaman Şubesi yaptıkları ortak basın açıklaması ile 4+4+4 sistemini başörtülü öğretmenlere hakaret ederek eleştiren İl Milli Eğitim Denetmeni ve Eğitim - İş Sendikası Karaman Şubesi Başkanı Mahmut Demir'i kınadı.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, Demir'in bayan öğretmenlere karşı sarf ettiği ?Bu sistem yani Arapça, Kur'an-ı Kerim gibi dini dersler düşünemeyen beyinler üretecek, sizler de (başlarındaki başörtüsünü eliyle işaret ederek) düşünemeyen kesimsiniz. Ben 55 yaşındayım, belki göremem ama siz bu yapıyla bu ülkenin ne hale geleceğini göreceksiniz.? şeklindeki sözlerle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zehra Nur Çeker Eroğlu'ya yönelik söylediği ?Evet, Sen de düşünemeyen beyinsin. Sen ve senin gibilerin bu ülkeye ne faydası oldu. Sen ve senin gibiler bu ülkeye zararsınız. Bu ülkeye ne faydanız olabilir. Arapça ve Türkçe eğitimini birlikte alan kesim düşünemeyen kesimdir. Bu sistemin amacı da düşünemeyen beyinler üretmektir.? şeklindeki sözlerin kabul edilemez, hakaret içerikli ve mutlaka soruşturulup cezalandırılması gereken sözler olduğunu belirtti.

Diyanet-Sen Karaman Şubesi Başkanı Duran Kabaağaç da yaptığı açıklamada yeni sistemin genç nesillerin yetişmesinde önemli bir adım olduğunu sözlerine ekleyerek İl Milli Eğitim Denetmeni ve Eğitim ? İş Sendikası Karaman Şubesi Başkanı bir şahsın bu sisteme bir diyeceği varsa medeni şekilde ifade etmesi gerektiğini dile getirdi. Kabaağaç, öğretmenlere karşı yapılan hareket ve söylenen sözlerin kabul edilemez olduğunu, Demir'i kınadıklarını ve başlatılan yasal işlemin de sağlıklı bir şekilde olmasını arzu ettiklerini belirtti.

DEMİR: "YENİ SİSTEM SAĞLIKLI DÜŞÜNEMEYEN BEYİNLER ÜRETECEK" DEDİM

Aynı zamanda Karaman Eğitim-İş Sendikası Başkanı olan Mahmut Demir ise yaptığı açıklamada, 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda sendikal faaliyetler kapsamında bir ziyaret için bulunduğunu söyleyerek, yeni sistem içinde yer alacak Arapça ve Kuran'ı Kerim dersleri ile mevcut sistemde yer alan ingilizce derslerinin sağlıklı düşünemeyen beyinler üreteceğini söylediğini belirtti. Demir, kendi sendikalarının internet sitesinde daha önce yaptıkları açıklamada da bu konuya değindiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber