'Mukaddes Yolculuk' sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde İslam İş Birliği Teşkilatı, İslam Tarih Kültür ve Araştırma Merkezi ile Suudi Arabistan'da ki Layan Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 'Mukaddes Yolculuk' sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serginin açılışına İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Dr. Halit Eren, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Suudi Arabistan Eğitim Bakanı, Leyan Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prens Faisal bin Abdullah bin Mohammed Al Suud, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temsilen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü katıldı.

Serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İslam Dünyasının çok önemli tablolarının yer aldığı açılışta bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti. Bakan Dinçer, "Sayın Suudi Bakanın özel koleksiyonundan seçilmiş burada ki eserler. Resimlerden, hatlardan ve minyatürlerden oluşuyor. Ben Sayın Bakana kendi şahsi koleksiyonunu bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum. Bu serginin hayırlı olmasını diyorum." dedi.

Serginin pazartesi günleri hariç 13 Temmuz ile 16 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 09.30 ila 17.30 aralarında ziyarete açık olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber