Gölbaşı Belediyesi'nden sosyal güvencesi olmayanlara sağlık hizmeti

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren sağlık ocağı kadro takviyesinin ardından sağlık hizmetlerine yeniden hız verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölbaşı Belediyesi'ne bağlı sağlık ocağında 2 doktor, 1 diş hekimi, 1 laborant, 1 hemşire, 1 ambulans ve 3 cenaze aracı ile Gölbaşılı vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunuluyor. Sağlık ocağında diş ünitesinde günlük hizmet veriliyor. Sağlık ocağına gelen hastalara doktorların müdahalesinin ardından istenen tetkikler de hemen yapılıyor. Sağlık ocağında vatandaşlara ücretsiz olarak röntgen hizmetleri, kan alma, muayene, enjektör, tansiyon ölçümü ve diş muayenesi hizmetleri veriliyor. İlgililer laboratuvarda 24 parametre kan tetkikinin gerçekleştirildiğini de bildirdi. Sağlık ocağında geçen yıl bin 53 hastaya diş tedavisi yapılırken, 405 hastanın da röntgeni çekildi. Bir yıllık sürede 2 bin 927 vatandaşın da hasta muayenesi yapıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediyelerin kamu hizmeti sunduğuna dikkat çekerek, "Sağlık hizmetleri açısından da belediyelerin önemli işlevleri olmalıdır. Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı sağlık ocağımızda gelen vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti veriyoruz. İleri tetkik gereken hastalar ise bir üst sağlık kuruluşuna sevk ediliyor. Ocağımızda hizmet veren bir ambulans ve 3 cenaze aracı ile de ihtiyaç sahiplerinin isteklerini yerine getirmek için gayret gösteriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber