Mardin Cezaevi'ndeki isyan: 1 yaralı

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sabah saatlerinde KCK'lıların bulunduğu 4 koğuşta isyan çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın, Diyarbakır'da dün yaşanan olayları protesto etmek için Mardin Kapalı E tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan KCK'lıların kaldığı 4 koğuşta mahkûmların yatakları ateşe vermesi ile başladı.

Adli ve siyasi tutukluların kaldığı cezaevinde sabah saatlerinde başlayan yangına Mardin ve Kızıltepe belediyeleri itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Yangının kontrol altına alındığı bildirildi. İsyanın ardından cezaevine çok sayıda ambulans geldi. Özel hareket timleri, jandarma timleri cezaevi içine girdi.

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara ve cezaevi müdürü isyanın sona erdirilmesi için mahkûmlarla görüşüyor. İsyanda Abdurrahim Demir isimli mahkûm, kapının ayağına düşmesi sonucu yaralandı. Yaralıya cezaevi içinde müdahale edildi Olaydan sonra içeride yatan mahkûmların yakınları cezaevi önüne akın etti. Mahkûmlarla yetkililerin isyanın sona erdirilmesi için görüşmeleri devam ediyor.

İsyanının ardından BDP Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Erol Dora ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ Mardin Cezaevi'ne geldi. Burada yetkililerle görüşen vekiller, cezaevinde isyan çıkaran KCK'lı mahkûmlarla görüşerek isyanın sona erdirilmesini istedi. Cezaevinde kısa bir açıklama yapan BDP Mardin Milletvekili Ahmet Türk, olayın hangi sebepten çıktığı konusunda bilgisinin olmadığını, cezaevine girdikten sonra bu konuda ancak çıkışta açıklama yapacağını belirtti.

Kapalı E Tipi Cezaevi'nde 100'e yakın KCK'lının tutuklu bulunduğu belirtildi. Bunların arasında KCK'dan tutuklu bulunan Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da Mardin E Tipi Cezaevi'nde olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber