Muğla'da gazeteciler basın bayramını erken kutladı

Muğla Gazeteciler Platformu (MGP)'nun ilkini düzenlediği ?Gazeteci Buluşması' gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl genelinde yaklaşık 100 gazetecinin bir araya geldiği akşam yemeğinde unutulmaz anlar yaşandı.

Muğla'da, 10 Ocak 2012 tarihinde Çalışan Gazeteciler Günü'nde temeli atılan MGP, il genelindeki örgütlenmesini tamamlayarak, ilk defa ?Gazeteci Buluşması' adı altında bir araya geldi. Gece boyunca müzik eşliğinde eğlenen basın mensupları, birbirleriyle tanışma fırsatı buldu.

Öğretmenevi'ndeki geceye Muğla Valisi Fatih Şahin'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Baki Gencel, gazetecilik meslek duayeni Tufan Doğu ve gazeteciler aileleriyle birlikte katıldı. Gazeteci-yazar Necat Altınsoy'un sunuculuğunu yaptığı gecede, MGP Dönem Başkanı Ahmet Bayrak açılış konuşmasında, kısa bir sürede il genelindeki oluşumu tamamladıklarını belirterek, bundan sonraki süreçte daha etkin işler yapacaklarını kaydetti.

MGP üyesi Özcan Özgür'ün platformun kuruluş hikâyesini anlattığı gecede Vali Fatih Şahin ise bu birlikteliğin ilerleyen dönemlerde daha güzel ürünler çıkartacağına inandığını söyledi. Vali Şahin, bu tür bir araya gelişlerin sivil toplum kuruluşlarının sayısının ve kalitesinin artmasıyla demokrasinin ve katılımcılığın daha güçlü hale gelmesini sağladığını ifade ederek, ?Bugün bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum. Hepiniz bir rekabet içerisindesiniz, aynı işi yapan insanlarsınız, ama rekabet sizin bu akşam buraya gelmenizi engellemiyor. Engellememesi de gerekir. Bir kısım insani özelliklerimizi kaybetmememiz lazım. Rekabet ve iş için bir kısım insani özelliklerimizi kaybedersek bunun hiçbir anlamı yok. Bizler ve sizler ne yapıyorsak ana unsurumuz insan odaklı olması gerek.? dedi.

?Birbirinizle olan tecrübelerinizin ve bilgi aktarımlarınızın bundan sonraki dönem açısından çok daha güzel ürünlerle karşı karşıya geleceğimize inanıyorum? diyen Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Sivil toplum kuruluşları ve bu tür bir araya gelişler aslında çağımızda olmazsa olmaz. Çünkü birlikten güç doğuyor. Sizin bir anlamda, mesleki bir örgüt olarak bu oluşumu değerlendirecek olursak diğerlerindeki gibi birlikten güç doğuyor. Sizlerin arkadaşlarımızın çalışanların donanımlarının artması, dünyadaki gelişmeleri takip etmesi bu anlamda bizlere olan kamuya olan görevinizi daha iyi yapmanız hep bu tür örgütlerle bir araya gelişlerle mümkün. Basın mensuplarının da işini iyi yapmasını arzu ediyoruz. Dünyanın en iyisi olmanızı istiyoruz. Bizim yerel ajanslarımızın dünyada söz sahibi olmasını istiyoruz. Bunları da sizler yapacaksınız. Bu anlamda bu birlikteliğin önünüzdeki bu dönemde bu tür ürünler koyacağına ben şahsen destekliyorum ve inanıyorum.?

Şahin, kendi içlerinden çıkan ajansların dünyada doğru ve tarafsız habere ulaşma anlamında önemli olduğuna vurgu yaparak, ?Çünkü dünyanın en ücra köşesindeki bir kısım olayları farklı bir şekilde yansıtmak, doğru ya da yanlış yapılabiliyor.? diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı Muğla İl Muhabiri MGP Kurucu Başkanı Kayber Avcı ise gazetecilerin bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi için çaba sarf ettiklerinin altını çizerek, ?Ne istikbal ne de ikbal gibi bir derdimiz yok. Tek gayemiz meslektaşlarımızla bir araya gelerek iyi günleri ve acılarını hep birlikte paylaşmaktır.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından MGP Kurucu Başkanı Kayber Avcı'ya teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber