KATSO ve KOSGEB'den 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı'

Kastamonu'da "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" düzenleneceği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (KATSO) yapılan yazılı açıklamada, ildeki istihdam ve girişimciliği artırmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü işbirliği ile

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, KOSGEB işbirliğiyle açılan benzer kursların sonunda 43 işletmenin ticari hayata başladığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Kursa şehir dışından olan girişimci adaylar müracaatta bulunabilirler. KOSGEB yetkilileri ile kurulacak komisyon, eğitim programının başarılı bir şekilde geçmesi için gerekli çalışmaları yapacak. Kurs, girişimci adaylara yeni kuracakları işlerde hem teknik bilgi açısından hem ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacak. Kursu başarıyla bitiren adaylar, KOSGEB'den 27 bin lira hibe almaya hak kazanacaklar. Girişimcilerin istemeleri ve şartları yerine getirmeleri durumunda 70 bin lira daha sıfır faizli sabit yatırım kredisi alabilecekler."

Açıklamada, KATSO Eğitim ve Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan eğitime katılmak isteyen girişimci adaylarının, 16-18 Temmuz tarihleri arasında KATSO'ya başvurmaları gerektiği aktarıldı.

Muhabir: Esra Karamuk/Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurettin Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber