Yaz kampına katılan Keçiörenli minikler ilk kısa filmlerini çekti

Keçiören Belediyesi Yaz Liderlik Kampı Sinema Atölyesi'ne katılan öğrenciler ilk kısa filmlerini çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Liderlik Kampı bünyesinde bulunan Sinema Atölyesi öğrencileri 'Kayboluş' isimli ilk kısa filmlerini çekti. Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının da yer aldığı filmin yönetmenliğini öğrencilerden Eda Bozok, görüntü yönetmenliğini Fadime Tezcan, sanat yönetmenliğini Türkan Kılıç, kurgu montajını Baki İmam, kamera asistanlığını Ramazan Kılıç yaptı. Filmin senaryosunu tüm öğrenciler birlikte yazdı. Keçiören sınırları içerisinde farklı yerlerde çekim yapan öğrenciler, çekimlerde bir yandan eğlenirken bir yandan da yeni bilgiler öğrendi. Toplamda 10 öğrencinin yer aldığı atölye çalışmasında öğrencilere sinema alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim verildi.

Sinema atölyesi öğrencilerinden Abdullah Erdi Ertürk, etkinlik sayesinde kurgu ve kamera gibi teknik bilgileri öğrendiklerini belirterek "Artık sinemaya ve televizyona farklı bakmaya başladık. Bizim izlediğimiz her türlü film ve programların aslında çok kolay yapılmadığını öğrendik. Oyunculuk deneyimi yaşayarak, sinemanın arka planını gördük. Bize bu etkinliğe katılma imkanı veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Keçiören Belediyesi olarak çeşitli proje ve çalışmalarla öğrencilerin gelişimine destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, sinema atölyesi ile öğrencilerin yeni bir deneyim kazanmalarının önemli olduğunu söyledi. Başkan Ak, yaz tatillerini değerlendirmek için atölye çalışmalarına katılan öğrencileri tebrik ederek, "Keçiören Belediyesi olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkanı sağlıyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle Keçiörenli gençler büyük başarılara imza atıyorlar. Keçiören Belediyesi Yaz Liderlik Kampı Sinema Atölyesi ile de geleceğin senaristleri, oyuncu ve yönetmenleri Keçiören'de yetişiyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber