Ardahan için demiryolu

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, Ardahan'a demiryolu ulaşımının sağlanması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tosunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'a demiryolunun gelmesi için özellikle Ankara'da yaptığı görüşmelerde olumlu cevaplar aldığını söyledi. Ardahan için demiryolunun şart olduğunu ifade eden Tosunoğlu, konuyla ilgili Ankara ve Kars'ta ilgili kurumla ve siyasilerle yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçlar aldığını kaydetti.

Haydarpaşa'dan Kars'a gelen bir trenin Ardahan'a ulaşmasını sağlamak istediklerini dile getiren Tosunoğlu, "Kars ve Ankara'daki yetkililer bu konuda bize hak veriyor. Çünkü kentte demiryolu ulaşımı sağlanmadan ekonomik olarak gelişmemiz zor. Yatırım yapmak isteyen için demiryolu olmazsa olmaz. Biz de bunu her platformda dile getireceğiz. Aksi taktirde Ardahan göç vermeye devam edecek. Her göç vermesi İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi illere yük olmak demektir. Ardahan'a alt yapısını kazandıralım, burada durması gereken nüfus burada dursun, burada üretime katkı sağlasın" dedi.

Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber