Karakaş, DenizBank işbirliğiyle kuyumculara faizsiz kredi verecek

Yıllık 6 tonun üzerinde altın işleyen ve bin 200'e yakın kuyumcuya ziynet üreten Karakaş Atlantis, DenizBank ile yaptığı işbirliği çerçevesinde kuyumculara faizsiz sermaye desteği verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hesaplı Altın sistemi (HAS) adlı projeyle kuyumcuların en az 1 kg. altın üzerinden DenizBank'tan temin ettiği kredinin farkını firma ödeyecek.

Karakaş Atlantis ile DenizBank, altın bankacılığı alanında üç sac ayağından oluşan işbirliği anlaşmasına imza attı. HAS adı verilen sistem, Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DSB)'nin kuyumculara uygulanmasını, yani kredi desteğinin yanısıra POS ve işletme kart konusunda da işbirliğini kapsıyor. POS'lar üzerinden kuyumcular, müşterilerine 12 ay vade farksız ve uygun maliyetlerle 22 ayar bilezik ürünü de dahil olmak üzere taksitli satış yapabilecek. İlk olarak Denizli'de sunulan bu imkan çerçevesinde 259 adet POS cihazı kurulurken iki ayda 22 ayar bilezik satışlarında, aylık 10 milyon lira civarında ciroya ulaşıldı.

Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ve DenizBank Altın Bankacılığı Grup Müdürü Cem Turgut, iki kurum arasındaki işbirliğinin ayrıntılarını anlatarak, esnafın iş hacminin, kendilerine ilave bir maliyet yüklemeden yükseleceğini söyledi. Karakaş, ?Sektörde 4 bine yakın üretici var. Hem üretimde hem ciroda 22 ayar pazarında lideriz.? dedi. DenizBank'tan altın kredisi alan kuyumculara, aynı gün 14 ayar takı, alyans gibi ziynet eşyasını peşin olarak vereceklerini belirterek, ?Atlantis'ten belirli miktarda altın ürün alacağını garantileyen kuyumcunun kredi faizini biz üstleneceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber