'Yabancı yatırımcılar ülkemizi tercih ediyor'

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi Komisyon Başkanı Zafer Ceyhun Büyük, Türkiye'nin bölgede önemli bir aktör durumunda olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük, ?Ülkemiz bir cazibe merkezi haline geldi. Bu yüzden yabancı yatırımcılar Türkiye'yi tercih ediyor.? dedi.

TÜMSİAD Adana Şubesinin düzenlediği 'Türkiye'nin 2012 Yılı Ekonomik Trendleri' konulu seminerde konuşan Büyük, Türkiye'nin ihracat gelişmesinin üst seviyelere çıktığına işaret etti. Ortadoğu'daki değişim süreçlerinden bahseden Büyük, ?Yaşadığımız bu coğrafyada tarihten bu yana güçlü olan milletler ayakta kalmıştır. Bu nedenle güçlü olmak zorundayız. Türkiye önemli yol kat etti. Sürdürülebilir bir ekonomik politikanın devamı, öngörülen büyümeyi tahminlerin üzerinde katlayacaktır.? diye konuştu. Bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye'nin artık bölgede önemli bir aktör durumunda olduğuna dikkat çeken Büyük, ?2011 yılında en fazla ihracat Almanya'dan sonra Irak'a yapıldı. 2012 yılından itibaren ihracat hedefi Ortadoğu odaklıdır. Ortadoğu'daki gelişmeler ise Türkiye'nin ihracatının gelişmesini üst seviyelere çıkarttı. AB ülkeleri ekonomik açıdan sıkıntı yaşarken Türkiye ekonomisi ivme kazanmaya devam ediyor. Yabancı yatırımcılar bu sebepten dolayı artık ülkemizi tercih etmektedir.? ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD Adana Şubesi İl Genel Sekreteri Yalçın Kartal, dikkatle izlenen seminerde konuşmacı Zafer Ceyhun Büyük'e güzel sunumundan dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber