Boğazlıyan'da park yasağı başladı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaz mevsimi nedeniyle artan trafik sorunu yüzünden bazı caddelerde tek yönlü park ve bazı caddelerde ise tek yön uygulaması başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, yaptığı açıklamada trafikte yaşanan park sorunu için bir dizi kararlar alındığını söyledi. Emniyet Müdürü Tepe, sürücülere son derece önemli görevler düştüğünü belirterek, "İlçe trafiğinde yeni uygulama ile birlikte ciddi bir şekilde rahatlama yaşanacak. Bu sayede şehir merkezinde muhtemel kazaların önlenmesine katkı sağlanmış olacak. Kazaların büyük çoğunluğu insan odaklı olarak meydana gelmektedir. Bizler bunları engellemek amacıyla bir dizi kararlar aldık. Bu konuda sürücülere son derece önemli görevler düşmektedir. Bu kararlar uygulama aşamasına geçildiğinde, ilçe trafiğinin ciddi bir şekilde rahatlayacağına inanıyorum." dedi.

İlçe merkezindeki önemli caddelerde araç sürücülerinin uygunsuz park yapmasından dolayı yaşanan sorunların ciddi boyuta ulaşması üzerine tek yönlü park ve tek yön uygulamasına gidildiğini kaydeden Tepe, "Bu konuda sürücülerden duyarlı olmalarını bekliyoruz. Biz vatandaşa ceza yazmaktan yana değiliz, kurallara uyulmasından yanayız. Bu mevsimde yurt dışından gurbetçilerimiz de memleketlerine gelerek tatillerini burada geçiriyor. Trafikte ciddi anlamda yoğunluk söz konusu. Bu kapsamda uygulama titizlikle devam edecek ve yasağa uymayanlara para cezası uygulanacak." ifadelerini kullandı.

Park yasağına uymayanlara görevli memurlarca cezai işlem uygulanacağını belirten Tepe, Kayseri Caddesi ve Şevket Hokkaömeroğlu Caddesi'nde tek yönlü araç parkına izin verildiğini söyledi. Sarraflar Caddesi ve Reşat Tuna Tuncel Caddesi'nde tek yön uygulaması başladığını aktaran Tepe, yine Cumhuriyet Meydanı (Atatürk Anıtı) önünde ise sadece özürlüler için 5 araçlık park yeri belirlendiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber