Müfettişe bir de soruşturma

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Atatürk beni kurtarmadı" dediği iddiasıyla idari soruşturmaya uğrayan Milli Eğitim müfettişine savcılık da soruşturma açtı.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 26 Haziran 2005'te yeni müfredatın tanıtımı için düzenlediği seminerde öğretmenlere bilgi veren müfettiş Etem Gürsu, Atatürk'le ilgili sözleri nedeniyle tepki çekmiş ve şikâyetler üzerine hakkında geçen hafta idari soruşturma açılmıştı.

Konunun yerel ve ulusal basında yer almasının ardından Konya Savcılığı, haberleri ihbar kabul edip müfettiş Etem Gürsu hakkında adli soruşturma başlattı. Savcılık, müfettiş Gürsu'nun sözlerinin 'Atatürk'e hakaret' olduğu için valilikten soruşturma izni almaya gerek duymadı.

Müfettiş Etem Gürsu ise, öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerde Atatürk ile ilgili yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. Gürsu, şöyle konuştu: "Çocuklara 'Atatürk kim?' diye sorulduğunda, 'Bizi kurtardı' diye cevap veriyorlar. Bu bir mantık hatası. Atatürk 1938'de ölmüş. Çocuk ise 1995'te doğmuş. Peki çocuk '1938 yılında ölen Atatürk beni nasıl kurtardı?' diye düşünmez mi? Burada önemli olan Atatürk'ün çocuğun yaşadığı toprağı ve vatanı kurtardığının anlatılması. Ben Atatürk'ün daha iyi anlatılması için toplantıda bunları söyledim. Yanlış anlaşıldım."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber