Balıkesirli dağcılar Gürcistan'daki Kazbek Dağı'na tırmandı

Balıkesir Dağcılık ve Arama Kurtarma İhtisas Kulübü (BALDAK) üyesi dört dağcı, Gürcistan'da bulunan Kazbek Dağı'na tırmandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

dağcıların ilgi odağı olan ve zorluk derecesi yüksek olarak adlandırılan Kazbek, 5 bin 33 metre yüksekliğiyle yer yer buzul parkurlarından oluşuyor.

BALDAK Başkanı Ali Yılmaz, düzenlediği toplantıda Kazbek Dağı'na tırmanışıyla ilgili bilgi verdi. Dernek binasındaki toplantıya Kazbek'e tırmanan Ali Yılmaz'ın yanısıra Ayet Namlı, Turgay Demir ve Cahit Dere katıldı. BALDAK'ın 2005 Nisan ayında kurulduğunu belirten Başkan Yılmaz, sekiz yıllık çalışmalarından bahsetti. Şu anda 117 üyeleri bulunduğunu ifade ederek, "Kuruluşundan bugüne kadar programlarımız dahilinde yurtiçinde bulunan dağlara tırmanma faaliyetleri gerçekleştirdik. Uludağ, Babadağ, Hasandağı, Demirkazık, Kaçkarlar, Erciyes ve Ağrı'ya tırmandık. 2011 Temmuz ayında ilk yurtdışı faaliyetimiz olarak, İran'da bulunan 5 bin 671 metre yüksekliğindeki Demavend Dağı'na yedi sporcumuzla tırmandık. 7-14 Temmuz 2012 arasında ise BALDAK olarak yurtiçi faaliyetlerimize ilaveten programımızda bulunan Kazbek Dağı'na çıktık." dedi. Ali Yılmaz, Kazbek'in uluslararası ilgi çeken, zorluk derecesi yüksek ve yer yer buzul parkurlarından oluşan 5 bin 33 metre yüksekliğinde bir dağ olduğu bilgisini verdi. Birçok ülkeden dağcıları çeken bu dağa, BALDAK olarak dört sporcuyla tırmandıklarını belirten Yılmaz, "Üç sporcumuz, sisli ve buzlu bir rotada 10 saat süren tırmanışla zirveye ulaşırken bir sporcumuz, 4 bin 900 metreden ana kampa güvenli bir şekilde döndü. Sporcularımız, tırmanıştan sonra ana kampta bir günlük dinlenmenin ardından kampı toplayarak 14 Temmuz'da Balıkesir'e geldi." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber