Prof. Kocabaş: Batman Üniversitesi, dünyaya açılan bir üniversite olacak

Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, üniversitenin, Orta Doğu'yu kuşatan, dünyaya açılan bir üniversite olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı olan Prof. Kocabaş, Batman Üniversitesi'nin, Orta Doğu'yu kuşatan, dünyaya açılan bir üniversite olacaklarını belirtti. Kocabaş, Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü'nün, iki yıl içinde akademik kadro olarak ODTÜ ve İTÜ seviyesine geleceğine vurgu yaptı. Prof. Kocabaş, şöyle dedi:

?Fakültemizde, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümümüz açık. Kadromuzda iki hocamız bulunmaktadır. Gelecek yıl için de bölümümüze öğrenci almaya çalışacağız. Akademik kadromuzun güçlülüğü ile tam olarak iki yıl içinde ODTÜ ve İTÜ'nün seviyesini yakalayacaktır.? dedi.

"ORTA DOĞU ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ"

Batman ve çevresinin doğal kaynaklar açısından önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Prof. Kocabaş, ?Üniversiteler, ana görevleri olarak bölgedeki doğal kaynakların canlandırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunması gerekiyor. Bu bölge genelde Türkiye, özelde Batman ve çevresi doğal kaynaklar açısından büyük potansiyele sahip. Bu perspektifle baktığımızda petrol ve doğalgaz, yer altı ve yer üstü suları, organik tarım ve hayvancılık potansiyellerini canlandırma amaçlı faaliyetler yapacağız. Bunun yöntemi ise uluslararası ölçekte olacak. Suriye, Irak ve Türkiye'nin kaynaklarını birlikte canlandırma ve büyütme amaçlı üniversite ve petrol mühendisliği bölümü oluşturacağız. Bu misyonla hareket eden Orta Doğu üniversitesi olmakla birlikte, dünyaya açılan eğitim kurumu olacağız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber