Fethiye Belediyesi'nin iftar çadırları, tatilcileri de ağırlayacak

Ramazan ayının turizm sezonu içine denk gelmesi nedeniyle Muğla'nın Fethiye ilçesindeki iftar çadırlarının kapasiteleri artırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayına sayılı günler kala Muğla'nın Fethiye ilçesinde iftar çadırları kurulmaya başlandı. Fethiye Belediyesi Ramazan hazırlıklarına ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistleri de dahil etti. Fethiye Belediyesi tarafından kurulacak 2 ayrı iftar çadırında günde 2 bin 500 kişiye sıcak yemek verilecek. Bu çadırlarda yerli halkın yanı sıra ilçeye tatile gelen tatilcilerin de iftar açması sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halime Ok, eski otogar alanında ve Çatalarık Sosyal Tesisleri'ne kurulacak iftar çadırlarında her gün 3 çeşit yemek çıkarılacağını söyledi. 11 ayın sultanı Ramazan ayını karşılamanın ve idrak ediyor olmanın manevi hazzını yaşadıklarını aktaran Ok, iftar çadırı geleneğini bu yıl da devam ettirerek insanlara Ramazan coşkusunu yaşatacaklarını kaydetti. Turizm sezonuna denk gelen Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki nüfusun normalden fazla olduğunu aktaran Ok, bu nedenle iftar çadırlarında günlük 2 bin 500 kişiye sıcak yemek verileceğini kaydetti. Zabıta Müdürü Halime Ok, "Ramazan ayında gelenek haline getirdiğimiz, gıda paketi, iftar çadırı ve sıcak yemek dağıtımı programımız bu yıl da aksamadan devam edecek. 2 bin 500 aileye gıda yardımı, 2 bin 500 kişiye de iftar çadırlarımızda sıcak yemek vereceğiz. Aynı zamanda yaşlı ve özürlü vatandaşlarımıza Ramazan ayı boyunca sıcak yemek dağıtımı yapılacaktır." dedi.

Öte yandan Fethiye Belediyesi'nin yanında yardım kuruluşları da iftar çadırları kurarak insanların rahat bir şekilde iftar açmalarının önünü açıyor. Ayışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhanettin Tuna, iftar çadırı geleneğini bu yıl da aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

Kurulan çadırla her yıl 30 bini aşkın kişinin iftarını açtığını belirten Tuna, amaçlarının yardımsever zengin insanlarla ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü olmak olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber