45. Dönem Adli Yargı Hakim Adaylarının 'ad çekme' töreni yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Hakim ve savcılar toplumun önderleridir. Bu yüzden bir kısım vatandaşlarımız çocuklarına onları örnek gösterir" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 45. Adli Yargı hakim adaylarının ad çekme törenine katıldı. Adliye Konferans salonunda düzenlenen törene, genç hakim ve savcı adayları, ailelerinin yanı sıra askeri ve idari yargının temsilcileri de hazır bulundu. Törende konuşan Bakan Çiçek, 122'si erkek, 26'sı bayan toplam 148 adayın bugün yapılan kura ile yeni görevlerine başlayacağını belirterek, "Türkiye'nin muhtelif yerlerinde kendilerinden evvel görev yapan meslektaşları gibi adalet tevzi edecekler. Ülkemizde barış ve düzenin sağlanmasında önemli rol üstlenecekler" şeklinde konuştu.

Türkiye'de hakim ve savcıların, Atatürk'ün yürürlüğe koyduğu cumhuriyetin çağdaşlaşma öncüleri olduğunu kaydeden Çiçek, "Bu nedenle hakim ve savcılar toplumun önderleridir. Bu yüzden bir kısım vatandaşlarımız çocuklarına onları örnek gösterir" diye konuştu. Türkiye'nin gün geçtikçe açık bir toplum haline geldiğini ifade eden Çiçek, "Bu noktada sizlere büyük görevler düşüyor. Hukuk statik değil dinamiktir. Bu nedenle toplum değiştiği için yasalar da değişiyor. Mesleğe taze kan olarak gireceksiniz. Türkiye sizinle gurur duyacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Çiçek'in konuşmasının ardından 148 aday için kura çekimi yapıldı. Törende hamile Arzu Yılmaz ve eşi Özgür Yılmaz'ın kura çekimi büyük ilgi gördü. Muş'un Bulanık İlçesi'ni seçen çiftten Arzu Yılmaz hakim olurken, eşine savcılık görevi çıktı. Törende akademiyi dereceyle bitiren adaylara dizüstü bilgisayarı ve cep telefonu hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber