Vali Altıparmak: Madenler, kum ve taş ocakları konusunda hassas olunmalı

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, kamu kurumlarının yöneticilerinden özellikle maden ruhsatları, kum ve taş ocakları ile imara açılan araziler konusunda koordineli çalışarak, hassas olunmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Ahmet Altıparmak, il idare şube başkanları ile temmuz ayı toplantısını yaptı. İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin'in ev sahipliğindeki toplantıya vali yardımcıları Mestan Deniz, Mehmet Yavuz, Halil Serdar Cevheroğlu, Ali Nazım Balcıoğlu, Turan Eren, Nuri Ziya Türkdoğan, yeni bir yapılanma içinde olan İl Sağlık Müdürlüğü'nün birim yöneticileri ile kurum müdürleri ve yetkilileri katıldı.

Kurum müdürleri ve yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi alarak, talimatlarını ileten Vali Altıparmak, Antalya'da kamu hizmetlerinden genel bir memnuniyet olduğunu ifade ederek, ?Bu, sizin özverili çalışmalarınızla, üstün gayretlerinizle devam ediyor. Herhangi bir sorun geldiği zaman da sizinle paylaşıyoruz. Çözümü noktasında ötelemeden, halının altına süpürmeden üzerine giderek, hep beraber çözmeye çalışıyoruz.? diye konuştu.

Buna rağmen, Antalya'da bazı sıkıntıların da var olduğunu kaydeden Altıparmak, ?Özellikle maden ruhsatları, kum ocakları, taş ocakları, arazilerin imara açılması gibi üç, beş kurumu ilgilendiren ve koordinasyonu gerektiren konularda hala ortak masalar oluşturarak sorunu çözme noktasında gerekli hızda değiliz. Bu hızı yakalamamız lazım. Bunun ötesinde, bu sorunları da ötelemememiz lazım. Hem vatandaş açısından hem kendimiz açısından.? dedi.

Vali Altıparmak madenler konusunda özellikle hassasiyet gerektiren yerler, turistik alanlar ve Mahalli Çevre Kurulu kararı olan yerlerde kurumlardan mutlaka koordineli çalışmalarını, acele etmeden diğer kurumları da gözeterek titiz davranmalarını istedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin de kurumlarındaki yeni yapılanma hakkında bilgi verdi. Bilgin, Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Hastaneler Kurumu ve Sağlık Müdürlüğü olarak üç birime ayrıldıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber