Sivas'ta kentsel dönüşümde ilk adım

Sivas Belediyesi'nin eski Sanayi Çarşısı'nın yerine kentsel dönüşümle yapmayı planladığı otel, alışveriş merkezi ve rezidans için çalışmalara başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Keresteciler Sitesi arkasındaki alanda esnaflar için yapılacak yeni iş yerlerinin temeli törenle atıldı.

Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir iş için toplandıklarını belirterek, bu proje için belediyeye teşekkür etti.

Köksal, ?Burasının eski Sanayi Çarşısı'na alternatif olacağını düşünmüyorum. Bunu ileride göreceğiz. Esnaflar zaten şu an kiracı durumunda, iş yerini kaybederlerse bir daha tezgah açamazlar, işsizler ordusuna yenileri katılır. Ancak eski sanayinin de şehrin içinde kalması nedeniyle yıkılması gerektiğinin farkındayız. Bizim istediğimiz tek şey esnafların mağdur edilmemesi.? şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ?Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kararlıyım ve geri adım atmak gibi bir niyetim yok.? dedi.

"TÜRKİYE ÇAPINDA İDDİALI BİR PROJE"

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye çapında çok iddialı ve beğenilen bir proje olduğunu kaydeden Başkan Ürgüp, ?Projeye genelde hiç itiraz eden yok. İtirazlar belli noktalarda oluşuyor. Bunların haklı olanlarını tabii ki değerlendiriyoruz.? dedi.

"YENİ İŞYERLERİ KİRACI ESNAFA VERİLECEK"

4 Eylül Sanayi Sitesi'ne yapılacak işyerlerinin kiracı olan esnaflara verileceğini vurgulayan Ürgüp, ?Yaklaşık 150 dükkânı yapacağız. Bir ada daha alırsak 200'ü de aşacağız. Tabii ki eski sanayinin kiracıları ilk planda buraya taşınması esastır. Eğer kiracılardan sonra burada yer artarsa bu sefer oradaki hiçbir yere bağlı olmayan küçük işyerleri var, imkânları da yetersiz. Onların taşınmasını sağlayacağız. Müracaatları Özbelsan AŞ alacak ve bu müracaatları bir kritere göre değerlendirerek kiracılara teslim edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

"PROJEDEN GERİ ADIM ATMAYIZ"

Projeden geri adım atmayacağını dile getiren Başkan Ürgüp, ?Zaman zaman duyuyorum ?Başkan dayatıyor' gibi sözler oluyormuş. Ben dayatma yapmam, benim dayatmaya hakkım yok. Benim kanunları uygulamaya yetkim var. Kanunları uyguluyorum. Eski sanayide bodrumları otoparkları ile 300 bin metrekare inşaat alanı var. Burada trilyonlarla ölçülebilen varlıklar ortaya çıkacak. Bir alışveriş merkezi, bir 5 yıldızlı otel, rezidanslar, daireler ve normal dairelerle birlikte. Burada bir de türbeler var. Bunları da yapısına alacak kubbeli şirin bir camii ile birlikte 13?14 yapıdan oluşan bir yapı uygulayacağız. Bu konuda kararlıyım. Geri adım atmak gibi bir niyetim yok.? şeklinde konuştu.

İKİ AYDA TESLİM EDİLECEK

Başkan Ürgüp, bu dükkânların bir bedeli olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?60 bin lira gibi bir ücreti olacak. Özbelsan AŞ yetkililerimiz maliyetin yüzde 75'lik kısmı için bankalarla gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Oralardan kredilendireceğiz. İsteyen kendisi de kredilendirebilir. İşe başladığımızda ücretin yüzde 25'ini peşin olarak alacağız.?

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve diğer katılımcılar tarafından butona basılarak temele ilk beton döküldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber