Kahta Devlet Hastanesi'ndeki dayak iddiası

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi'nde başhekimin bir eczacıyı dövdüğü iddialarıyla ilgili sendika ve başhekimden açıklama geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Kahta Devlet Hastanesi Kahta Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Cihat Balcı'nın Hastane Başhekimi Dr. İlyas Öner tarafından dövüldüğünü iddia ederek, olayı kınadı. Hastane Başhekimi Dr. İlyas Öner, iddiaları yalanlayarak eşinin yaşanan olay sonrasında 10 gün rapor aldığını kaydetti.

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, sendikalarının Kahta Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi ve ilçe yönetim kurulu üyesi olan Eczacı Cihat Balcı'nın, odasında Hastane Başhekimi ve akrabası olan 2 temizlik elemanı tarafından darp edildiğini belirterek, şahsın darp sonucu 3 gün adli rapor ve iş göremezlik raporunun verildiğini ifade etti.

Bozan, ?Yapılan bu şiddet saldırısı, başhekimin bizzat kendisi ve temizlik elemanı olarak çalışıp korumalık yapan kişiler tarafından yapılması ayrı bir talihsizliktir. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz ve başhekim İlyas Öner'i ve onun gibi düşünen ve hareket eden diğer başhekimleri uyarıyoruz. Hastaneler ve tüm sağlık kuruluşları hiç kimsenin çiftliği değildir, bu kurumlar milletin malıdır, çalışanların kendi kurumları ve evleridir. Kimse bu kurumları şahsi çıkarlarına ve keyfine, kendi arzularına göre yönetemez. Herkes devletin belirlediği kanuna, tüzüğe, yönetmeliğe göre idare etmek zorundadır. Tüm yöneticiler de bu kanunlara göre atanmış ve buna göre görev yapmaktadırlar. Bu konuda İl Sağlık Müdürünün ve İl Valisinin olaya el koymasını ve gerekli yasal işlemi başlatmasını bekliyoruz. Biz de sendika olarak bu konunun takipçisi olacağız, sebebi her ne olursa olsun böyle bir şiddet olayını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bu konuda gerekli her türlü girişimi yapacağımızdan hiş kimsenin kuşkusu olmasın? dedi.

Başhekim Dr. İlyas Öner ise, kendisinin kimseyi dövmediğini ve olayın çarpıtıldığını kaydederek, ?Bu olayın yaşanmasından üç gün önce hastanede eczacılık yapan eşim Zhera Öner Kahta Devlet Hastanesine resmi olarak başvurup, Cihat Balcı'dan şiddete maruz kalabileceğini bildiren bir dilekçeyle başvurdu. Çünkü Eczacı Cihat Balcı'nın 6 ay önce Kalite Direktörü Filiz Aslan hanımefendinin boğazından tutup dışarı atması nedeniyle eşimde bu şahsın davranışlarından korktuğu için bu dilekçeyi veriyor. Filiz Aslan'ın şikayetinin ardından yapılan araştırmada şahıs suçlu bulunmuştu. Son yaşanan olay Dahiliye Uzmanı doktorun yeşil reçete istemesiyle ortaya çıktı. Doktorun yeşil reçete istemesine rağmen eczacı doktora yeşil reçete göndermemiş. Üç ay önce hastanenin sorumlu eczacısı olan eşim odadaki dolapta recete ararken, Eczacı Cihat Balcı eşimi odasından kovarak hakaret ediyor. Bunun üzerine eşim kaçıp kendisini başka bir odaya kilitliyor ve bağrışmaları personel duyuyor.

Daha sonra eşim idareye konuyla ilgili resmi şikayette bulunuyor. Bende hastanenin başhekimi olarak olayın ardından 7 defa Cihat Balcı'yı aradım ama telefonuma cevap vermedi. Bende eşimle birlikte eczaneye gittim yerinde yoktu. Tekrar telefon açtım ve kendisi odasına geldi. Bu olayın büyümemesini ve eşimden özür dileyerek bu konunun kapanmasını istedim. Odada konuşmak istediğimi söyledim ama o ısrarla koridorda konuşmak istediğini söyledi. Ben odanın içerisine çekmek istediğim esnada yere düştü ve kafasını yere vurdu. Ben kesinlikle dayak gibi şiddete başvurmadım. Eşim mağdur durumdayken ben sesimi çıkarmadım. Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundum. Konuyla ilgili Kaymakamlığa ve Sağlık Müdürlüğüne bilgi verdim. Ben Cihat Balcı'dan önce suç duyurusunda bulundum. Görüntüler mevcuttur. Ben bu insana hiçbir şekilde elimi kaldırmadım. Yaşanan bu olayın ardından eşim psikiyatriden 10 gün rapor aldı. Eşim Sağlık-Sen üyesi olmasına rağmen sendika eşimi olay günü aramadı. Olayın üzerinden bir gün geçtikten sonra telefonla sendika aradı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber