'Amirlerini şikayet eden imzasız dilekçe' askerden döndü

Haber Giriş : 30 Temmuz 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na (KKK) bağlı sivil bir memur, amirlerini Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na yazdığı imzasız bir mektupla şikâyet etti. Memur, 10 Şubat 2005 tarihinde kaleme aldığı mektubunda, üstlerinin özel işlerini yerine getirmediği için ?emre itaatsizlikle? cezalandırıldığını ileri sürüyordu. Milli Savunma Bakanlığı'na iletilen mektup, ?imzasız' olduğu için işleme konulmadı.

?Bize insan olarak yeterince değer verilmiyor.? denilen mektupta şu ifadelere yer veriliyor: ?Kötü muamele görüyoruz. Göreve başladığım güne kadar sigara, içki gibi hiçbir alışkanlığım yokken, şimdi psikolojikmen bunların esiri haline geldim. Cinnet geçirmenin eşiğindeyim. Sinirlerime hakim olamayarak birilerine zarar vermekten korkuyorum.? Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı da söz konusu mektuptaki iddiaların gerçek olup olmadığının araştırılıp incelenmesi için 4 Nisan 2005'te başbakan adına, Doç. Dr. Vahit Bıçak imzalı bir dilekçeyi Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) gönderdi.

MSB, dilekçede yer alan iddiaları ?mektup imzasız olduğu gerekçesiyle' incelemeye gerek görmedi. Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Rauf Altınok'un söz konusu mektupla ilgili Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na 6 Haziran 2005'te gönderdiği cevapta, ?Türk Silahlı Kuvvetleri imzasız mektupları dikkate almaz. Ayrıca, sivil memurların TSK'ya giriş ve hangi kurallar içinde çalışacağı yönetmelik ve kanunlarda bellidir.? denildi. İmzasız mektupta yer alan iddialara göre olay Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2'nci Ana Bakım Merkez Komutanlığı, 1009 Ana Tamir Fabrikası'nda cereyan etti. Fabrikada sivil memur olarak çalışan bir kişi, amirleri tarafından sürekli kötü muamele gördüğünü belirterek, ?cezalandırıldığını' anlattı. Amirlerinin yanlış emirlerini yerine getirmeyince, haklı oldukları konuda bile haksız gösterilerek emre itaatsizlikle cezalandırıldıkları iddia edilen mektupta, bu durumun ruhsal hayatlarını olumsuz yönde etkilendiğine vurgu yapılıyor. Mektubu yazan kişi, durumunun dayanılmaz bir hal aldığını ve cinnet getirmek üzere olduğunu belirtiyor. İmzasız mektuplar değerlendirilmediği için iddialar araştırılamıyor

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber