Çorum'daki viyol üretim fabrikasındaki yangın

Türkiye'de yumurta viyolü (satış sırasında yumurtayı korumayı amaçlayan, atık malzemeden yapılmış özel kap) üretimi yapan 3 fabrikadan biri olan işletmede çıkan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün gece saatlerinde elektrik kontağından çıktığı düşünülen ve kısa sürede fabrikanın üretim ve depo bölümlerine dağılan yangın, uzun süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınabildi. Söndürme çalışmaları sonrasında Çorum Belediyesi itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Viyollerle dolu 3 biner metrekarelik 2 depo tamamen yanarken, fabrikanın ana üretim alanında da yangın sırasında önemli çapta hasarın oluştuğu öğrenildi.

Çorum Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Fabrika yönetim kurulu başkanı Kenan Yarımca'ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Çakır, fabrikanın en kısa sürede kamunun da desteğiyle toparlanarak yeniden faaliyete geçmesi dileğinde bulundu.

Çakır, "Türkiye'nin viyol ihtiyacının yüzde 20-25'ini karşılayan bir fabrikamızda dün gece maalesef bir yangın çıktı. Can kaybı olmaması tesellimiz. Kamunun da desteğiyle el birliğiyle yeniden fabrikayı ayağa kaldıracağız inşallah" dedi.

-"Satışın az olduğu bir dönemdi, depolar malzeme doluydu"-

Yuva Viyol Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yarımca, 98 işçinin istihdam edildiği fabrikanın, Türkiye'de viyol üreten 3 fabrikadan biri olduğunu söyledi.

Viyol üretiminin hammaddesini kağıdın oluşturduğuna dikkati çeken Yarımca,

"Aynı zamanda kimyasallar olduğu için içeriye girip yangına müdahale etmek çok mümkün değildi. Fabrika Çorum için de Türkiye için de kıymetli bir fabrikaydı. Film gibi izledik, elimizden bir şey gelmedi. Yeni 3 bin metrekare alana sahip iki depo yapmıştık. Eski depolardaki malzemeleri buraya taşıyacaktık. Viyol satışının az olduğu bir dönemden geçiyoruz. Depolar ağzına kadar malzeme yüklüydü. Taşıyamadan maalesef malzemeler yandı. Sigortamız var, yapılacak tespitler zararımızın tamamını karşılamayacak. Büyük zararımız söz konusu" diye konuştu.

Dün gece Osmancık ilçesi yolu Çatak yol ayrımında bulunan yumurta viyolü üreten fabrikada yangın çıkmış, saatler süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınabilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber