3 yıl boyunca kocasından şiddet gören kadın akli dengesini kaybetti

Ağrı'nın Hamur ilçesinde ikamet eden Melek Karaaslan (24) kocasından, kayınpederinden ve kayınvalidesinden gördüğü şiddet sonucu akli dengesini kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şiddet mağduru kadının babası Kasım Levent, kızının 8 yıllık evli olduğunu belirterek, son 3 yıldır da kocasından ve kocasının ailesinden dayak yediğini iddia etti. Özellikle son 3 ay içerisinde kızına yönelik akıl almaz şiddet uygulandığını ileri süren Kasım Levent, "Kızım kaç zamandır şiddet görüyor. Ben kızımı şiddet görmesin diye yanıma aldım, fakat araya büyükler girince kızımı tekrar götürdüler. Son olarak dün gece komşuları kızımın durumunun iyi olmadığını söylediler. Biz gece kalkıp kızımın evine gittik. Eve girdiğimizde kızımı evin tuvaletinde bağlanmış halde gördük. Bunun üzerine kızımı alıp götüreceğimi söyledim, fakat damadın ailesi buna karşı çıktı. Biz de mecburen emniyet güçlerine haber verdik ve onların yardımıyla kızımı alıp Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Kızım şimdi akli dengesini kaybetmiş durumda ve konuşamıyor." ifadelerini kullandı.

Kadın Dayanışma Derneği (KAMER) Ağrı Şubesi Başkanı Birgül Arat ise konuyu Sosyal Hizmetler biriminden öğrendiklerini ifade ederek, "Konuyu basınla paylaşmak istedik, çünkü gerçekten ortada insanlık dışı bir manzara var. Bu sabah tekrar aradılar bizi, kadını görmek için geldik ve kadını gördük, kadınla konuştuk. Az çok kendisini ifade etti. Anladığımız kadarıyla kaynanası, kocası tarafından çok ciddi bir şiddete maruz kalmış. Sürekli dayak yiyormuş. Kadın kışın karlar üzerinde doğum yapmış. Bebeği ölü dünyaya gelmiş. Bebeğini alıp içeri girince akli dengesi bozulmuş ve bir daha da toparlayamamış kendisini. Bu durum daha fazla şiddet yaşamasına neden olmuş. Kaynanası, kocası ve ailedeki diğer fertler kadını sürekli dışlamışlar, akli dengesi yerinde olmadığı için. Doğumdan sonra sağlık durumu bozulmuş. Daha sonra dışarıda bir tuvalete bağlanmış. Orada ölüme terk edilmiş. Vücudunda zaten darp izleri var. Şiddet görmüş, zaten kendisi de söyledi. Bütün vücudu çürükler içerisinde. Aileler kendi aralarında çözmeye çalışmışlar. Araya aile büyükleri girmiş, bu bölgede çokça yapılan bir şey aslında." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber