Santrale tepki platformu

Hatay'ın Erzin ilçesinde kurulması planlanan doğalgaz ve kömür santrallerine karşı çıkan bir grup vatandaş, Termik Santrallere Karşı Platform çatısı altında toplanarak çalışmaların durdurulması için dava açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzin ilçesinin Aşağı Burnaz Köyü sınırlarına kurulması planlanan 1'i doğalgazla, 4'ü de kömürle çalışan termik santrallere karşı 3 yıldır mücadele eden Erzinliler, Termik Santrallere Karşı Platform'da bir araya geldi.

ÇED raporu ilgili bakanlıkça onaylanan ve ruhsatı Erzin belediyesi tarafından verilen Egemer firmasının yapacağı doğalgaz termik santral inşaatı, Erzinlilerin mahkemeye açmış olduğu itiraza rağmen devam ediyor. Doğalgaz termik santralinin yapımı devam ederken, Selena firmasının yapmak istediği kömürlü termik santral için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olumlu bulunan ÇED raporunun verilmesinin ardından Erzin Termik Santrallere Karşı Platform üyeleri bir araya gelerek karara tepki gösterdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Termik Santrallere Karşı Platform Dönem Sözcüsü Necdet Sökmez, "Erzin bir tarım memleketi, ülkemizde yetişen narenciyenin yüzde 13'ü Erzin'de karşılanmaktadır. Ayrıca termik santrallerin yapılacağı bölge Burnaz sahillerinin bölgesi ki burası eşine az rastlanan 8 kilometrelik uzunluğunda 300 metrelik genişliğinde kumsala sahiptir" dedi.

Sökmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetin almış olduğu bu kararla bitişik parsellere yapılması düşünülen termik santraller Erzin'de narenciyeyi bitireceği gibi, geleceğimiz olan çocuklarımızın da sağlıklı yaşamasını ortadan kaldırıyor. Bizler Erzin halkı olarak Egemer firmasının Burnaz sahiline yapmaya devam ettiği doğalgaz termik santrali için iptal davası açtık. Mahkemeler o kadar ağır işliyor ki, 3 yıldan beri bir arpa boyu gidemedik"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber