Uluborlu Merkez Camii inşaatının yüzde 50'si tamamlandı

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından geçen yıl temeli atılan Uluborlu Merkez Cami inşaatının yüzde 50'si tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı Süleyman Böncü, hayırseverleri cami inşaatına yardım etmeye çağırdı.

Uluborlu Merkez Cami'nin ana kubbesinin temelini Ramazan ayının 15'inde atmayı planladıklarını belirten Süleyman Böncü, devam eden inşaatla ilgili şunları söyledi: "Şimdiye kadar 700 bin lira masrafımız oldu. Bunun 600 bin lirasını ödedik. Ayrıca kubbelerin tamamı bittikten sonra çinko kaplama yapmayı düşünüyoruz. Bunun maliyeti 150 bin lira. Bunun maliyetini de tek başına bir hayırsever karşılayacak."

Yapı denetim firmasıyla 17 aylık bir sözleşme imzaladıklarını belirten Böncü, "Bu süre zarfında camimizin yüzde 95'ini bitirmiş olacağız. 2013'ün Ramazan ayına da açmayı düşünüyoruz." dedi. Böncü, tüm hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini de sözlerine ekledi

Uluborlu Merkez Cami'nin temeli, Temmuz 2011'de Isparta Valisi Memduh Oğuz'un katılımıyla 620 metrekare alana atılmıştı. Çift minareli olarak inşa edilen camide 2 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber