Korsanla mücadele kolay, kitap ve CD'lere yer bulmak zor

Adana'da ünlü yazar ve sanatçılara ait eserleri korsan yolla satanlara göz açtırmayan polisin başı, kitap ve CD'leri saklama konusunda derde girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korsan ele geçirilen kitap ve CD'lerin konulacağı adli emanet ve Emniyet Müdürlüğü depolarında yer kalmadı. Davalar uzayınca sıkıntı başladı, el konulan kitap ve CD'ler artık Güvenlik Şube'de depolanıyor. Böyle giderse şubede polis memurlarına çalışacakları oda kalmamasından endişe ediliyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, sanatçı ve yazarları korumak için hazırlanan kanun kapsamında bugüne kadar yüzlerce adrese operasyon düzenledi. 3 yıllık sürede binlerce korsan kitap ile müzik CD'sine el konuldu. Polisin çabasına rağmen mahkemelerde süren onlarca dava sonuçlanmadı. Ele geçirilen her korsan kitap ve CD ise adli emanete teslim edildi. Ancak adliye artık yer olmamasını gerekçe gösterip kitapları kabul etmiyor. Polis ise kendilerine ait iki depo tıka basa dolu olduğu için ele geçirdiği kitap ve CD'leri şubede depolamaya başladı. Emniyette neredeyse şubenin içinde korsan kitap ve CD'lerden oturulacak yer kalmaması dikkat çekiyor.

Yetkililer, 2 deponun tamamen dolduğunu, adli emanette de yer kalmadığı için ele geçirilen korsan ürünleri şubede depolamak zorunda kaldıklarını bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kitap depolama için yetkisi olduğu, ancak bugüne kadar güvenlik sorunu sebebiyle herhangi bir yer bulunamadığı belirtiliyor.

Korsan kitaplar, davalar sonuçlanıncaya kadar saklanıyor. Dava sonuçlandığında ise eserler, Milli Emlak'a teslim ediliyor. İmha işlemini bu kurum gerçekleştiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber