?Alo Başbakanlık' hayat kurtardı

Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların şikayet ve önerilerini iletmesi için faaliyete giren Alo Başbakanlık hattı genç bir insanın hayata yeniden bağlanmasını sağladı. Tedavi için gereken 25 bin YTL bulunamadığından 3 haftalık ömrü kaldığı söylenen Yasin Özbey, Başbakanlık'ın devreye girmesiyle kurtarıldı.

16 yaşındaki gencin babası Recep Özbey, Alo Başbakanlık'tan yardım isteyince, yetkililer harekete geçti. Gebze'deki Anadolu Sağlık Merkezi'ni arayan Başbakanlık görevlileri, ?Yasin'e yardımcı olun' talimatı verdi. Bunun üzerine Yasin hastaneye kaldırılarak beynindeki tümör alındı.

Yasin Özbey hastalığa yakalanmadan önce ?büyük adam olma' hayalleri kuruyordu. Her çocuk gibi gönlünden doktorluk geçiyor; ?O olmazsa hakim olurum.? diyordu. Ancak 13 yaşında hastalığa yakalanınca idealleri yıkıldı. Zamanla büyüyen tümöre bir türlü çare bulunamıyordu. İyileşme umuduyla ailesi Okmeydanı Hastanesi'ne götürdü. 2002 Nisan'ında burada yapılan ameliyat, çözüm olmaktan çok ızdırabını artırdı. Yüzünün sol tarafında, gözünde ve göz kapaklarında felç oluştu. Ardından Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan benzer ameliyat yine sonuç vermedi. Tümörle uğraşırken bir de yüz felcine yakalanan Yasin'de psikolojik sorunlar da baş göstermeye başladı. Bu yüzden liseyi bırakmak zorunda kaldı.

Çekilen yeni bir MR'da tümörün ikinci kez nüksettiği tespit edildi. 16 yaşına geldiğinde ise geri sayım başlamıştı. Doktorları, üç hafta içinde ?uzay bıçağı' denilen bir aletle tedavi edilmezse, artık hiçbir çabanın sonuç vermeyeceğini söyledi. Türkiye'de ender uygulanan bu tedavi yönteminin Gebze'deki bir özel hastanede yapıldığını öğrenen baba Recep Özbey, 25 bin YTL gerektiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradı. Çünkü özel bir şirkette şoför olarak çalışıyor, aldığı maaş, üç çocuğuyla birlikte evini geçindirmeye ancak yetiyordu. Umudunu yitirmek üzereyken gazetede Alo Başbakanlık hattı kurulduğuna dair haberleri okudu. ?Şansını denemek' maksadıyla 0 312 419 98 98 numaralı hattı aradı ve derdini anlattı. Hastane yetkilileriyle temasa geçen Başbakanlık, tedavinin ücretsiz yapılmasını sağladı. 3 hafta ömrü kaldığı söylenen Yasin, son anda tedaviye alınarak kritik eşiği atlattı. Yasin şu anda evinde dinleniyor. Tedavinin 6 ay içinde sonuç vermesi bekleniyor.

Yasin'in babası Recep Özbey, Başbakanlık'a müteşekkir. Tedaviden sonra Alo Başbakanlık'ı tekrar arayarak teşekkür mesajı bırakan Özbey, ?Yardımcı olanların hepsinden Allah razı olsun. Yoksa ben bu çocuğumu başka türlü tedavi ettiremeyecektim.? diyor. Alo Başbakanlık hattının sorumlusu Hüsamettin Tanrıkulu ise, özellikle bu tür acil konuları sonuna kadar takip ettiklerini söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber