Erzurum'da Ramazan geceleri kültürel etkinliklerle renkli geçiyor

Erzurum'da Ramazan ayında belediyelerce düzenlenen kültürel etkinlikler ile vatandaşlar hoşça vakit geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye Kent Meydanı ve Havuzbaşı'ndaki Kent Meydanı, Ramazan ayında Yakutiye Belediyesi tarafından tertip edilen şenlikleri doyasıyla Erzurumlular için eğlence ve kültür merkezi haline dönüştü. Yakutiye Kent Meydanı'nda çocuk ve gençlere hitap eğlence etkinlikleri yanı sıra yetişkinlere yönelik düzenlenen kültür ve sanat içerikli programlar büyük beğeni kazanıyor. Meydanda kurulan 'Maket Selçuklu ve Osmanlı Çarşısı'nda vatandaşlar alışveriş yapıyor.

Etkinlikler çerçevesinde Veysel Kamış ve ekibinin ?Leblebici' isimli tiyatro oyunu büyük bir ilgiyle izlendi. Orta oyunun ardından 'Yetenek Sizsiniz Yarışması' düzenlendi.

KORKUT: İNSANA HİTAP EDİYORUZ

Gece yarılarına kadar coşkuyla süren etkinliklerin insan odaklı olduğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ?Ramazan ayında ikincisini düzenlediğimiz etkinlikler tamamen dini, milli ve kültürel duyarlılıklarımızla paraleldir. Ramazan içerisinde ibadetle ve yapabilenler için daha fazlasıyla geçen günün ardından akşam saatlerinde biraz dinlenme faslı diyelim bunlara. Özellikle genç kesim hedef alınarak hazırlanan etkinlikler, çocuklarımıza Ramazanı sevdirecek. Gençler ve çocuklarla birlikte ebeveynlerin de rahat vakit geçirebileceği bir Kent Meydanı hazırladık. Ramazan çarşımız, ticari akışın yoğunluk kazanmasını sağlıyor. Bütün bunlar, Erzurum halkına olumlu katkı sağlayacak, çoluk çocuğuyla insanların gece yarılarına kadar gecenin keyfini, Ramazanın coşkusunu tattıracak etkinlikler. Halkımız da bunun farkında.? değerlendirmesini yaptı.

GÖLGE OYUNU

Büyükşehir Belediyesi ise Ramazan ayı resmi eğlence programını 27 Temmuz Cuma günü Gülay konseriyle başlatacak. Ancak Ramazan ayının ilk gününden itibaren yerel ses sanatçıları, tiyatro toplulukları ve ilahi grupları Havuzbaşı'ndaki Kent Meydanı'nda iftar sonrasında eğlence programı ile vatandaşın karşısına çıkıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ramazan şenliklerinde bu yıl çok iyi bir etkinliğe imza atacaklarını dile getirerek, "Milli ve manevi duyguların coştuğu, dolu dolu bir Ramazan ayı için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımızı şenliklerimize katılmaya davet ediyorum." dedi.

Ramazanın ikinci gününde Büyükşehir Belediyesi şenlikler kapsamında orta oyunu, skeç, yerel ses sanatçısı Fatih Kazanç konseri ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

PALANDÖKEN'DE TASAVVUF GÖSTERİSİ

Palandöken Belediyesi ise Yenişehir Aile Çay Bahçesi'nde Ramazan etkinlikleri düzenliyor. Ramazanın ikinci gününde Selçuk İçoğlu yönetimindeki tasavvuf ve semazen grubu gerçekleştirdikleri gösteri ile izleyenlerin beğenisini topladı.

'Dadaşın Gönül Sesi' isimli yerel müzik grubu da Ramazanda sık sık çay bahçelerinde sahne alarak ilçe halkına müzik dolu günler yaşatacak. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, nezih bir ortamda vatandaşları Ramazan etkinliklerini izlemeye davet ederek, "Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahi dinletileri ve söyleşi ağırlıklı Ramazan programlarımızda ilçe halkımızın beklentilerine en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber