Dikilitaş, sahipsiz ölülerin anısına yapıldı

Bartın'da, 1932 yılında meydan düzenlemesi için kaldırılan mezarlıktaki ceset ve kemiklerin konulduğu Dikilitaş, 80 yıl sonra belediye tarafından yeniden düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Belediyesi, Halatçıyaması mevkiinde bulunan mezarlık anıtını yeniden düzenledi. Mezarlığın, Kırtepe Mahallesi'nde Sağlık Müdürlüğü ile Atatürk Anıtı'nın olduğu yerde yer alan ve 1932'de meydan düzenlemesi için kaldırıldığını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni düzenleme yapıldığını ifade etti. Kaldırılan mezarlığın anısına 1932'de dikilen anıtın ilk yapıldığı zamanki tarihi dokusunun korunup, gözler önüne çıkarılacağını belirten Akın, "Yukarı çarşı mevkiinde hastane yapmak için 300 yıllık geçmişi olan mezarlık kaldırılarak Halatçıyaması'nda bulunan Dikilitaş'ın altında cesetler konuldu. 1932 yılında burada abide yapılarak adına 'Dikilitaş' denildi. Bir gün biz kimsesiz, sahipsiz cesetler gibi olacağız. Dikilitaş'ın durumunu beğenmedik. Ekiplerimiz ile birlikte konuşarak anıtın düzenleme ve aynı zamanda da bahçe düzenlemesi kararını aldık. Gençlerimizin bu taşın ne işe yaradığını bilmelerini istedik. Burada çeşme yapıldı. Onu da restore ettik" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak hayatta olmayanlara da değer verdiklerini ifade etti. Ardından Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber