Hakkari'de Ramazan ile çiğ köfteye rağbet arttı

Hakkari'de Ramazan ayı ile birlikte çarşıda tezgahlarda satışa sunulan çiğ köfte, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Hakkari'nin caddelerinde çiğ köfte tezgahları kuruldu. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi satıcıların yüzünü güldürüyor. Ramazan ayına has bazı esnafın iş yerini açmaması üzerine çiğ köfteciler de bu iş yerlerin önünde satış yapıyor. Özellikle çiğ köfte satılan yerlerde iftara az bir süre kalması ile vatandaşlar uzun kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Bazı iş yerilerinde üç dille yazılı 'Hayırlı Ramazan' ve 'Hoş Geldin Ramazan Ayı' yazısı ise dikkat çekiyor.

Hakkari'nin en büyük caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde satış yapan çiğ köfte satıcıları, Ramazan'da en iyi hizmet sunmak için elden geleni yaptıklarını ifade ediyor. Yirmi yıldır bu işi yaptığını belirten Çiğ Köfte Ustası Sadi, ?Daha önce de bu iş yapıyorduk. Ama Hakkari'de Ramazan ayının gelmesiyle burada çiğ köfte daha farklı olur. O yüzden biz de her gün iftara bir iki saat kala tezgahlarımız kuruyoruz. Vatandaşların isteklerine göre çiğ köfte paketleri hazırlıyoruz.? dedi.

Bir başka Çiğ Köfte Ustası Ali Kaya ise "Ramazan ayı her zaman olduğu gibi bu yıl da bütün bereketiyle birlikte geldi. Çiğ köfte satışlarımız, Ramazan'la birlikte ikiye katlandı diyebiliriz. Vatandaşlar, çiğ köfteyi özellikle iftar saatine doğru almaya geliyor. Genel olarak işlerimiz şu anda gayet güzel devam ediyor." diye konuştu.

Çiğ köfte alan vatandaşlardan Feyzi Kaya ise "Ben de bir saat burada sırada bekliyorum. Soframızda mutlaka her gün çiğ köfteyi bulunduruyoruz. Bu yüzden bir saattir çiğ köfte sırasında bekliyorum." diye konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber