YÜSEM 2 bin kişiye kurs verdi

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak, 2008'den bu yana ortalama 2 bin kişiye kurs verdiklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak yaptığı açıklamada, yeni dönemde çeşitli kurslar açacaklarını söyledi. 2008 yılında YÜSEM'in kuruluşundan bu yana ortalama 2 bin kişiye kurs verdiklerini belirten Müdür Adak, Yalova'da işsizlik rakamlarının düşürülebilmesi için istihdam garantili ve toplum tarafından ihtiyaç durulan meslek dallarında kurslar açacaklarını dile getirdi. YÜSEM'in Karizma İş Merkezi'nin 3'üncü katında hizmet verdiğini söyleyen Müdür Adak, sorularını cevapladı. Prof. Adak, ?Üniversitelerin bulunduğu ilde 3 önemli görevi vardır. Bunlardan ilki üniversiteye gelen genç nesli çağdaş eğitim düzeyinde eğitmek. İkincisi üniversiteler birer araştırma kurumlarıdır. Bulunduğu alanla ilgili araştırmalar yapmak. Şehre katkı sağlamak. Üçüncü görevi ise içinde bulunduğu toplumun her türlü problemi ve zorluğuyla ilgilenip, toplumla bütünleşip sorunlarına çözüm üretmek. Bence üniversitenin en önemli görevi budur. Bu görevi de Yalova Üniversitesi'nde en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. YÜSEM olarak 2008 yılından bu yana 2 bin kişiye kurs verdik. Bunlardan yaklaşık 800 kişi iş sahibi oldu? dedi.

Yalova'da işsizliğin büyük bir sıkıntı olduğunu dile getiren Adak, bunun en alt seviyelere düşürülebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Adak, ?İşsizlik oranı ülke genelinde yüzde 9, Yalova'da ise yüzde 14-15 seviyelerinde. Bu rakamların aşağılara düşürülmesi için istihdam garantili kurslara öncelik vereceğiz. Bunun yanı sıra ev hanımları için çeşitli programlarımız var. Toplumun ihtiyaç duyduğu meslek alanlarında kurslar açacağız. İşsizlik Yalova'da büyük bir sorun. Bizler YÜSEM olarak bu sorunun çözümüne katkıda bulunma amacındayız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber