Afyonkarahisar'daki su kesintisi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bugün yaşanacak su kesintisinin arıza ya da bakım çalışmasından kaynaklanmadığını, Köprülü kavşak yapımının neden olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoban, "Afyonkarahisar Yerel Medya Başarı Ödülleri" çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bugün saat 08.00'da başlayacak ve 24 ile 48 saat arası sürmesi planlanan su kesintisinin, arıza ya da bakım çalışmalarından kaynaklanmadığını bildirdi.

Karayolları ekiplerinin, Afyonkarahisar ile Antalya-İzmir karayolu ayrımında Köprülü kavşak çalışması yürüttüklerini hatırlatan Çoban, "Kesintiye arıza değil, Köprülü kavşak yapımı neden oldu. Yapılacak köprü ayağı içme suyu isale hattına isabet ettiğinden, hattın bulunduğu yerden kaydırılması gerekiyor. Çalışmanın Ramazan ayına denk gelmesi kötü oldu. Çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Karayolları yetkilileriyle görüştük. Ramazan öncesi bitirmek istediler ancak yetiştiremediler. Bayram sonrasına bırakılması da, çalışmanın 1 ay ertelenmesi anlamına geliyor ve yüklenici firmaya yönelik bazı yükümlülükler doğuruyor. Bu nedenle yarın hattın kaydırılması için çalışmayı başlatacaklar. Belediyemizin ve DSİ ekipleri de destek olacaklar. Ekipler, kaynak çalışmalarını bitirmek için 24 saat aralıksız çalışacak."

Çoban, çalışmanın yapılacağı ishale hattının, kentin yüzde 90 oranında su ihtiyacının karşılandığı hat olduğunu ifade ederek, "Kalan yüzde 10'luk su ihtiyacının karşılandığı Şuhut bölgesinden, kente su basmayı sürdüreceğiz. Fakat bu kentin çok az bir bölümünün zemin katlarına su ulaşmasını sağlayacaktır" dedi.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber