Teftiş Kurulu, Demiröz'ü ?yakın ekibine dikkat et' diye uyarmış

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenol Demiröz'ün TRT Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasının ardından Ankara'da emeklilik kararının perde arkasındaki gelişmeler konuşuluyor.

Demiröz hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun TRT'yle ilgili incelemesinin tamamlandığı ve geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından ?olur' verilerek onaylandığı öğrenildi. ZAMAN'ın ulaştığı teftiş raporunda Şenol Demiröz'e, ?yakın ekibine dikkat etmesi? tavsiyesinde bulunuluyor. Demiröz'ün danışmanlık görevine getirdiği isimlerle ilgili tek tek değerlendirmelerin yapıldığı raporda ?yönetim zafiyeti' kanaati dile getiriliyor. Mesleki birikimi ?yetersiz' olmasına rağmen bazı isimlere ?danışmanlık adı altında para ödendiği'nin iddia edildiği teftiş raporunda, görevlendirmelerin bir kısmında ?akrabacılık ve hemşehricilik' bağlarının etkili olduğu suçlamalarına yer veriliyor.

İki Başbakanlık müfettişinin beş aylık çalışma sonunda hazırladığı rapor bir ay kadar önce tamamlandı. Rapor uzun süre Başbakan Erdoğan'ın önünde bekledi. Erdoğan, uzun süren incelemesinin ardından Demiröz döneminin eleştirildiği rapora geçtiğimiz hafta ?olur' verdi. Yaklaşık 40 sayfadan oluşan Başbakanlık Teftiş Raporu'nda en ilgi çeken kısım Demiröz'ün danışman kadrosuyla ilgili. Raporun bu bölümünde aktarılan iddialar için şu ifadeler kullanılıyor: ?Anayasayla kamu yayıncılığı misyonu verilen TRT kurumunda genel müdürün yakın çalışma ekibi içinde yer alan elemanların bu misyona uygun nitelikte insanlar olması gerekmektedir. Kurumu yıpratan isimlerle kaçınılması ve Şenol Demiröz'ün yakın çalışma ekibini gözden geçirmesinin uygun olacağı...?

Başbakanlık müfettişlerinin hazırladığı raporda Demiröz'ün danışmanlık görevine getirdiği isimlerden C.T.'yle ilgili lojman eleştirisi dikkat çekiyor. C.T.'nin kendisine tahsis edilen Gaziosmanpaşa'daki lojmanda, oturduğu 12 No'lu daire ile yanındaki 13 No'lu daireyi birleştirdiği; buna karşılık sadece tek daire kirası ödediği ifade ediliyor. Uygulamanın kişiye özel bir düzenleme içerdiği belirtiliyor. Teftiş Kurulu Raporu'nda söz konusu danışmandan geriye dönük olarak birleştirdiği diğer dairenin kirasının alınması gerektiği vurgulanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber