TBMM: Meclis'deki telefonların güvenliği en üst düzeydedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı'ndaki telefonların güvenliğinin en üst düzeyde olduğunu belirtti.

TBMM İdari Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, Meclis'te iletişim güvenliğinin olmadığına ilişkin iddiaların yer aldığı, ''45 saniyelik operasyon'' başlığı ile yayımlanan bir haber üzerine açıklama gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı'nın, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile koordineli olarak bilgi ve iletişim güvenliği ile ilgili çalışma yaptığı kaydedildi.

Bu çalışmaların amacının, gelişen teknoloji ve yazılımlar karşısında TBMM siber güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması olduğu belirten açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu kapsamda siber güvenlik konusunda uzman bir kurum olan TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi uzmanları, zaman zaman çeşitli güvenlik testleri yaparak önerilerini TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı'na ulaştırmakta ve bu çerçevede gereken önlemler alınmaktadır.

Haberde geçen süre ve güzergahı belli olmayan muhtelif sayıda kablonun iptali ile ilgili bir durum söz konusu değildir. TBMM'de kullanılmakta olan telefonların güvenliği en üst düzeydedir. Ayrıca e-posta sistemimiz en son güvenlik sistemleriyle korunmakta ve gerekli güncellemeler yapılmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber