Öğrencisine iç çamaşırı hediye eden imama tutuklama

Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'deki bir Kuran kursunun imamı, en başarılı öğrencisini ödüllendirmek istedi. Fakat imamın niyeti başkaydı. İmam, 14 yaşındaki bir kıza iç çamaşırı hediye etti.

Mersin Mezitli'de cami imamı 37 yaşındaki Veli Çelik, Kuran Kursu öğrencisi 14 yaşındaki F.M'ye iç çamaşırı hediye etmek isteyince, taciz iddiasıyla tutuklandı.

İddiaya göre 1 çocuk babası Çelik, kursta en başarılı diye nitelediği F.M'yi odasına çağırdı ve kendisine bir hediye vermek istediğini söyledi. Küçük kıza bir paket veren Çelik, açmasını söyledi. Paketi açtığında iç çamaşırı olduğunu görünce ağlamaya başlayan F.M. hediyeyi yere atarak evine gitti. Kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine ?taciz' suçundan gözaltına alınan Çelik, ifadesinde, ?Eşime aldığım hediyeyi dalgınlık sonucu karıştırmışım. Kötü bir niyetim yoktu' dedi. Ancak imamın camideki odasında yapılan aramada başka bir hediye paketine rastlanmadı.

Çelik, ?cinsel istismar, taciz, sarkıntılık' suçlarından TCK'nın 102'nci maddesine göre çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İmam, suçlu bulunması durumunda meslekten men edilebileceği gibi, 2 ile 7 yıl arası hapis cezasına çarptırılabilecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber