Tutuklu öğrenci, dekanı mesnetsiz suçlamış...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran tutuklu öğrencisi Emine Akman'ın iddialarını yanıtladı. Devran ?Fakültemizde okuyan ve cezaevinde tutuklu olan öğrencilerimiz 1 yıldır sınavlarına cezaevinde giriyor. Sınavdan sonra yönetim kurulu kararı alıyorum ve notlar sisteme giriyor? dedi

Terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Emine Akman'ın cezaevinde girdiği bir vize ve 8 final sınavının fakülte yönetimince girilmemiş gibi gösterildiği iddialarına, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran yanıt verdi. Akman'ın bütün notlarının yönetim kurulu kararıyla sisteme girdiğini belirten Devran, şunları söyledi:

?Bizim Emine Akman'dan önce tutuklu başka öğrencilerimiz de vardı. Dekan olduğumda cezaevinden arayarak tutuklu bir öğrencinin sınav için getirileceğini söylediler. Öğrencinin sınava girebilmesi için bir oda hazırlattım. Öğrenci geldikten sonra ben de yanına gittim. 18 yaşında gencecik bir kızdı. Onu o halde elleri kelepçeli, yanında jandarmalarla görmek beni çok üzdü. Üniversite yönetimi ile görüştüm. ?Bu böyle olmaz, insanlık onuruna aykırı. Bu çocukları elleri kelepçeli, yanlarında jandarmalarla arkadaşlarının arasında bu şekilde sınava sokarsanız okuldan, hayattan soğutursunuz' dedim. Daha sonra da cezaevi yönetimi ile görüşerek tutuklu öğrencilerin sınavlarına cezaevinde girmelerini sağladım. Hapishanede sınav yöntemini geliştirdim. Öğrencilerimizin arkadaşlarına ve tüm üniversiteye teşhiri olan bu uygulamaya, insan haklarına aykırı bulduğumuz için son verdik. Fakültemizde okuyan ve cezaevinde tutuklu olan öğrencilerimiz 1 yıldır sınavlarına cezaevinde giriyor. Sınavdan sonra yönetim kurulu kararı alıyorum ve notlar sisteme giriyor. Öğrencilerin sistemi cezaevinden görüp göremediklerini bilmiyorum. Ama bütün sınav notları sisteme giriyor. Bu kadar insani bir uygulamanın bir silah olarak fakülteye karşı kullanılması beni üzdü.?

Akman ne demişti?

14 Ağustos 2011'de gözaltına alınarak tutuklanan Emine Akman (21), cezaevinden gönderdiği mektupta, tutuklandıktan sonra girdiği 1 vize ve 8 finalin fakülte yönetimince girilmemiş gibi gösterildiğini öne sürmüştü. Akman mektubunda şöyle demişti: ?Tüm olumsuzluklara rağmen okuluma buradan devam etmeye çalışıyorum. Fakat yapamıyorum. Ders notlarım, sınav tarihlerim, sınav sonuçlarım bana gönderilmiyor. Geçen dönem (3'üncü sınıf 1'inci dönem) cezaevinde girdiğim 1 vize sınavını ve 8 de final sınavını sistemde girmedi diye göstermişler. Girdiğim sınavlara girmedin diyorlar. Bu yüzden 8 dersten kalmışım. Not ortalamam düşmüş. Bunu ikinci dönemin sınavlarına girdiğim zaman öğrendim. Bu yanlışın düzeltilmesi için fakülte dekanlığına dilekçe yazdım. Bana yine cevap verilmedi. Aslına bakarsanız okul, bizi çoktan gözden çıkarmış. Suçlu gözüyle bakıyorlar bize.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber