Haraç kavgası: İmam vuruldu, 1 polis yaralandı/ Video

DENİZLİ'nin Akköy İlçesi'nde 3 kişinin bir büfeden haraç istedikleri iddiasıyla çıkan kavgada, rastgele açılan ateşle imam Eşref Adak ile bir polis yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akköy İlçesi'nde dün saat 21.00 sıralarında A.A. (21), F.A (27) ve A.R.A.(24) isimli üç kardeş, 20 F 8586 plakalı otomobille Akköy İlçe Emniyet Amirliği karşısındaki bir büfeye geldi. İddialara göre, haraç isteyen 3 kardeş ile büfe sahibi arasında tartışma çıktı. Büfe önünde bekleyen grubun da A.A., F.A. ve A.R.A.'ya tepki göstermesi üzerine, tartışma bir anda kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında eve giden A.A. av tüfeğini alarak geri dönerken bu sırada büfe önünde bekleyen grup da sopalarla 3 kardeşin geldiği 20 F 8586 plakalı otomobile zarar verdi. Grubun kendilerine saldırması üzerine A.A. elindeki tüfekle rastgele ateş açtı. Bu sırada akşam namazı sonrası iftar açmak için evine girmek üzere olan Yukarı Cami imamı 42 yaşındaki Eşref Adak açılan ateş sonucu boynundan yaralandı. İmam Adak, kanlar içinde yere yığılırken, kavgaya müdahale eden bir polis memuru da elinden bıçakla yaralandı. İlçe polisinin yetersiz kalması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden takviye ekip gönderildi. Boyunundan yaralanan Adak olay yerine gelen ambulansla, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı polis memuru ise arkadaşları tarafından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İmam Adak'ın sağlık durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

HUZURUMUZ KALMADI

Kavgada imamın yaralandığını duyan ilçe halkı sokaklara döküldü. Yaşananlara tepki gösteren yaklaşık 100 kişi, Kaymakamlık ve polis merkezi önünde toplandı. Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, vatandaşlara sakin olmaları gerektiğini söyleyip, dağılmalarını istedi. Vatandaşlar bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı.

Protesto gösterisinde bulunan vatandaşlar, 3 kişinin sürekli ilçede olay çıkardıklarını belirterek, "Uyuşturucu hap içip, burada olay çıkarıyorlar. Sokağa çıkamaz hale geldik. Herkes korkuyor. Silah sesinden duramıyoruz. Bunlara artık dur desin. Kaymakama gittik ve ilçede huzurumuzun ve can güvenliğimizin olmadığını söyledik. Önlem almasını istedik" dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber