Maliyeci Anlayışıyla Nereye Kadar...

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı merkez teşkilatı çalışanlarının maaşlarının Garanti Bankasına yatırılması karşılığında memur başına 330 YTL'lik bonus puan ödemesi yapılmıştı. Ancak, Devlet memurlarına, maaşları dışında ek ödeme yapılıp yapılmayacağı hususunda konuya ilişkin görüşler çok nettir. Bu konuda, uygulamaya esas görüş veren kamu kurumları, bankaların memurlara bonus maaş vermesine, mevzuat açısından olumsuz yanıt vermektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bizler de, memurlar.net olarak gerek mail ile verdiğimiz görüşlerde gerekse de sitemizde yayımladığımız haberde 657 sayılı Kanunun 146'ncı maddesi gereğince bankalar kanalıyla memurlara bonus parası verilemeyeceğini belirtmiştik.

Burada en ilginç olan husus ise Maliye Bakanlığının görüşüdür. Maliye Bakanlığı yıllardır verdiği görüşlerde, bu konuya ilişkin onay isteyen türden yazılara hep olumsuz yanıt vermiş ve gerekçe olarak da 657 sayılı Kanunun 146'ncı maddesini gerekçe göstermiştir.

Ancak, aynı Maliye Bakanlığı, hem sitemiz hem de sivil toplum örgütlerinde konunun ortak bir platformda çözülmesine ilişkin önerilerini görmezden gelerek, sadece kendine özel bir uygulama oluşturmuştur.

Oysaki Maliye Bakanlığı, mevzuattan kaynaklanan sorunları göz önünde bulundurarak bu sorunları çok rahat bir şekilde çözebilirdi. Bugün hala bir çok ilde maaşların hangi bankadan ödeneceği konusunda Valilikler, okullar, il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında mahkemelere taşınan sorunlar bulunmaktadır. Çalışma barışınınçok ciddi olarak bozulduğu kurumlar ise çok az değildir.

Ancak, uygulamaya yön veren Maliye Bakanlığı sorunun sadece kendi açısından çözmüş ve yüzbinlerce memuru yine muhatapsız bırakmıştır.

Daha önce sitemizde yer alan ve Başbakanlıkta bir çalışma grubunun oluşturulduğuna ilişkin haberlerin arkası ise ne yazıkki çalışma grubunun işlevsiziliğinden dolayı, kesilmiştir.

Bakalım yüzbinlerce memurun sorununu çözmek yerine sadece merkez teşkilatındaki sorunları çözen Maliye Bakanlığındaki denetim anlayışına sahip yöneticiler bu ülkeyi nereye kadar götürebilecektir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber