İstanbul sağlık müdürü 'tehlike saçan' hastaneleri açıkladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkta yeni yapılanmayı, basın mensuplarıyla buluştuğu iftar yemeğinde anlatan İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, yeni hastane inşaat projelerinin önümüzdeki ay ihalelerinin tamamlanacağını, eski hastanelerin ise her gün sorun yarattığını belirten konuşmasında, geçtiğimiz hafta Şişli Etfal Hastanesi elektrik kontağında meydana gelen yangınla büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi.

ÇOK CİDDİ BİR VAKA ATLATTIK

Havaların sıcak olması ve klimaların sürekli çalışması nedeniyle aşırı yüklemeden kaynaklanan bir elektrik kontağı meydana geldiğini söyleyen Dokucu, "Yoğun bakım ünitesindeki hastaları tek tek boşalttık. Çok ciddi bir vakaydı. Yangın tehlikesi geçirdik. Birbuçuk günde hastanenin tüm elektrik tesisatını değiştirdık. Siz haberi atlamış oldunuz ama ben itiraf ediyorum. Hizmet aksadı ama çok şükür kısa sürede büyük sıkıntı atlattık. Eski hastaneleri yenilemedikçe bu sıkıntıları hep yaşayacağız, bugün Şişli Etfal yarın bir başka hastane. Yeni hastane projelerimizi önmüzdeki üç yıl içerisinde tamamlayacağız. Şişli Etfal Hastanesi 113, Zeynep Kamil 150, Eyüp Hastanesi 60 yaşında. Bu hastaneler hizmet kalitesini ve performansı da etkiliyor" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği'nin İstanbul'da tahminen Ağustos ayında Ceoların açıklanmasıyla hayata geçeceğini belirten Dokucu, yeni yönetim hakkında bilgi aktardı.

Şükran Özçakmak'ın özel haberi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber