Giresun Üniversitesi'ne 50 dönüm arsa bağışı

Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim, oğlunun isminin Tıp Fakültesi'ne verilmesi koşuluyla Giresun Üniversitesi'ne 50 dönüm arazi bağışı yaptı. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, bağış protokolüne imza koyarak, resmen bağış sürecini başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı açıklamada, Giresun halkının büyük bir heyecanla Tıp Fakültesi'nin hizmete girmesini beklediğine işaret eden Attar, fakülteyle ilgili bazı olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi. Kısa bir zaman sonra müjdeyi tüm kamuoyuyla paylaşacağını vurgulayan Attar, "Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanımız ile görüşmemiz oldu. Tıp Fakültesi Hastanesi yapımı dışında aynı zamanda, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin buraya gelmesini cazip kılacak, Giresun halkına profesörler, doçentler ve yardımcı doçentlerden oluşan öğretim üyelerinin hizmet vermelerinin önünü açacak olumlu gelişmeler var şuan. Kısa zamanda da sizlere müjde vermenin şansına sahip olacağız. Tıp Fakültesi'nin hizmete girmesi için sıkı çalışma içerisindeyiz. Zaten gelecek hafta başında bakanlıkta bir görüşmemiz olacak." dedi.

BUGÜN GİRESUN İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim'in üniversiteye yapmayı planladığı arsa bağışıyla da ilgili bilgile veren Attar, kendisi ile Tıp Fakültesi'ne merhum oğlu Ömer Hekim'in isminin verilmesi koşuluyla 50 dönüm arsa bağışı konusunda protokol imzaladıklarını kaydetti. Rektör Attar, "Bugün Giresun için tarihi bir gün. Size bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Uzun süredir karşılıklı olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonuçlandı ve sonunda arsa bağışı sürecinin en önemli aşaması geçildi." dedi.

Attar, böyle bir bağışın Giresun'da bir ilk olduğunu ve herkesin örnek alması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Sayın Öner Hekim tarafından imzalanarak tarafımıza gönderilen metin benim imzamla birlikte hukuki geçerlik kazandı. Artık bundan sonra görev ve sorumluluklarımız daha da arttı. İkinci hedefimiz; bağışa konu olan merhum Ömer Hekim'in isminin Tıp Fakültesi'ne isminin verilmesidir. Bunun için ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Önce senatomuzdan kararı geçirerek YÖK'e yollayacağız. Son aşama da Bakanlar Kurulu kararı olacak. Böylesine anlamlı bir protokolü imzalarken duygulu ve heyecanlıyım. Giresun'a ve üniversitemize hayırlı olsun. Sayın Öner Hekim'in hayrı kabul olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber