Bakımı yaptırılmayan klimalar insan sağlığını tehdit ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 16:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Yaz aylarında serinlemek için sürekli olarak kullanılan klimalar, bakımının yapılmaması halinde hastalıklara davetiye çıkarabiliyor.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde klima servisi işleten Zekeriya Canpolat, klimaların periyodik bakımlarının yapılmaması halinde enfeksiyon hastalıklarından bakteri ve küf oluşumuna kadar bir dizi olumsuzluğa neden olabileceğini belirtti. Bakımı yapılmayan cihazın çalıştığı ortamda hijyen eksikliği oluştuğunu kaydeden Canpolat, bakımsız cihazın performansının da düşeceğine işaret etti.

Klimalara mutlaka yılda 2-3 kez bakım yaptırılmasının şart olduğunu dile getiren Canpolat, "Bakım yaptırılmayan klimalar, insan sağlığını tehdit ediyor. Klimalarımız hava sirkülâsyonu ile çalıştığı için ortamdaki havayı emip daha sonra üfleme yapıyor. Bunu yaparken de mikrop ve bakteriyi topluyor. Bunun da bir bakım süreci var. İşyerlerinde senede 2 ya da 3 kere yapılması çok önemli. Özel bir ilaçla iç yüzeyi temizlenip mikroplardan ayırmak mümkündür." dedi.

Klimalarda yapılacak periyodik bakımın sadece temizlik amaçlı olmadığını aktaran Canpolat, "Bakımların, klimanın performansını arttırmak, elektrik sarfiyatını azaltmak gibi yararları da var. Ne kadar bakım yapılırsa o kadar iyidir. Bakım maliyetleri o kadar yüksek değil. İnsanlar eğer klimalarına bakım yaptırmazlarsa öksürmeler başlayabilir. Bu boğazda oluşan enfeksiyon hastalığıdır. İlerleyen zamanlarda kişiyi hasta eder ve farkına varamaz." diye konuştu.

Soğutma derecesi hakkında da bilgi veren Canpolat, klimaların soğuk konumunda 23-26 derece arasında çalıştırılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber