Üniversite mezunları, sanal ortamda iş arıyor

Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşe alımda online uygulama, üniversite mezunu gençlerin ve firmaların tercihi oluyor.

İşe alımda online uygulama, üniversite mezunu gençlerin ve firmaların tercihi oluyor.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan istihdam alanında, iş ve işçi bulma yöntemlerinde geleneksel yollar terk edilerek teknolojinin imkanlarından yararlanılmaya başlandı.

Bu yöntemlerin öncülüğünü de sanal ortamda faaliyet gösteren insan kaynakları siteleri yapıyor.

İş arayanların çoğu, insan kaynakları sitesinde bir özgeçmiş gönderiyor. Firmalar da gazete ilanlarının yanı sıra elemanlarını bu sitelere verdikleri ilanla bulma yoluna gidiyor.

Kariyer.net Genel Müdürü Tufan Sevincel, 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren sitenin, online işe alımı Türkiye'ye getiren bir kuruluş olduğunu söyledi.

Veri tabanlarında bugün 2 milyon 600 bin aday, 5 bin 50 üye firma, aylık 10 milyon 500 bin ziyaretçileri bulunduğunu belirten Sevincel, kuruluştan bugüne kadar Kariyer.net üzerinden 101 bin 20 istihdama aracılık ettiklerini bildirdi.

Siteye günde yaklaşık 60 bin başvuru yapıldığını dile getiren Sevincel, başvuruların en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya, Eskişehir, Mersin ve Tekirdağ'dan yapıldığını belirtti.

Ellerindeki veriler ışığında en çok tercih edilen üniversitenin İstanbul Üniversitesi olduğunu, bunu sırasıyla Ankara, Dokuz Eylül, Hacettepe, Yıldız Teknik ve Marmara üniversitelerinin takip ettiğini belirten Sevincel, işletme, makine mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar programcılığının da en çok kabul gören bölümler olduğunu belirtti.

Yenibir.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu da, 2000 yılından bu yana hizmet verdiklerini belirterek, veri tabanımızda bulunan üye sayısının 1.5 milyonu aştığını söyledi. 2005 yılı başından bu yana üyelerinden gelen geri bildirimler sonucunda yaklaşık 15 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini ifade eden Kılıçoğlu, "Buna bağlı olarak da aylık yaklaşık olarak 2 bin 200 kişi işe yerleşmiş olmakta" dedi.

 

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber