Taksim'de Dünya Hepatit Günü'nde ?üç maymun eylemi'

Türk Karaciğer Vakfı (TKV) üyeleri, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü'nde farkındalığı artırmak amacıyla Taksim Meydanı'nda "Üç Maymun" eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyleme birçok vatandaş destek verirken, çevredeki vatandaşlar da ilgiyle eylemi izledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün kararıyla hepatit B virüsünü keşfeden ve hepatit B aşısının geliştirilmesinde büyük katkısı olan Nobel Tıp Ödülü sahibi bilim insanı Baruch S. Blumberg'in doğum tarihi olan 28 Temmuz, Dünya Hepatit Günü olarak kutlanıyor. Dünya Hepatit Günü'nde Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TKV, Hep Yaşam Derneği, Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) üyeleri, üzerlerindeki özel tişörtler ve şapkalar ile ellerinde pankartlarla bando eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüdü. Grup, saatlerin 12.00'ı göstermesiyle birlikte "Duymuyorum, görmüyorum, konuşmuyorum demeyin" temalı 'Üç maymun" eylemi gerçekleştirdi.

Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, "Farkındalığı arttırmak için bir etkinlik yapıyoruz. Burada toplanan arkadaşlar Dünya Hepatit Birliği tarafından belirlenmiş 'görmedim, işitmedim, konuşmadım', yani üç maymun denilen hareketi yapacaklar. Görmezsek, konuşmazsak, dinlemezsek bunlar çözülmüş olmuyor. Onun için bu uyarıcı bir eylem, lütfen hepatit konusunda duyarlı olalım" dedi.

Eylemin ardından vatandaşlar müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak eğlenirken, çevredeki vatandaşlar da ilgiyle eylemi izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber