Reyhan-Der'in iftarlarını hayırseverler finanse ediyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Reyhan-Der tarafından kurulan iftar sofralarının masraflarını hayırseverler karşılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırseverlerin desteğiyle her gün 300 kişinin yararlandığı sofralarda vatandaşlara 4 çeşit sıcak yemek ikram ediliyor.

Reyhan-Der Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sarıkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sene Merzifon'da 10 bin, yurt dışında da 10 bin olmak üzere toplam 20 bin kişiye iftar yemeği vermek istediklerini söyledi.

İftarların her gün bir hayırsever tarafından finanse edildiğini kaydeden Sarıkaya, "Vatandaşlarımız, aileleri ile iftar soframıza konuk oluyor. Hep birlikte yemek dağıtıyor, yardıma muhtaç insanlarımıza hizmet ediyoruz. Böylece birlik beraberlik duygularını geliştirmenin yanında varlıklı ailelerimizin de infakta bulunmasına yardımcı oluyoruz." dedi.

Bütün sivil toplum örgütleriyle birlikte rahmet ve bereket ayında Merzifon'da aç kimse kalmamasını istediklerini söyleyen Sarıkaya, "Her tarafa gücümüz yettiğince ulaşmaya çalışıyoruz. Bizler yaratılmışların en şereflisi insanlara hizmet etmenin onurunu sevincini yaşıyoruz. Mutlaka ülkemiz ve ülkemiz insanlarını düşüneceğiz. Onlar bizim birinci önceliğimiz. Ama Afrika'nın birçok ülkesinde özellikle Somali-Kenya-Etyopya-Cibuti gibi ülkelerde kuraklık ve açlık had safhada. Gıda kaynakları tükenmiş durumda. Bizim bir günde tükettiğimizi inanın onlar bir haftada tüketiyorlar. Ramazan ayında onları da mutlu edelim. İftar sofralarımızda lokmaların boğazımızda düğümlenmesini istemiyorsak hep birlikte onlara da yardım elimizi uzatalım." şeklinde konuştu.

Her yıl çadırda verdikleri iftarları bu sene havaların sıcak olması nedeniyle açık alana taşıdıklarını dile getiren Sarıkaya, "Bu uygulama vatandaşların oldukça hoşuna gitti. Yemeklerini açık havada, müzik eşliğinde güzel sohbetlerle, yemenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber