Camiler çocuklarla şenlendi

Ramazan ayının gelmesiyle vakit ve teravih namazlarına çocukların katılımının arttığını belirten Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, "Bu güzelliğin ve bereketin Ramazan sonrası devam için de ailelere büyük görev düşüyor." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Çocukların camilere alıştırılması' yönündeki genelgesi ve müftülüklerin ailelere Ramazan ayı öncesinde, 'Çocuklarınızı camiyle buluşturun' çağrısı sonuç verdi. Erzurum'da Ramazan ayının ilk gününden itibaren çocuk ve gençlerin namaz için camiye akın ettiği belirtildi. Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, çocukların ebeveynleriyle birlikte camilere gitmesinin gelecek adına umut verici olduğunu kaydetti. Cami cemaatinin ve din görevlilerinin de eskisi gibi camilerde yaramazlık yapan çocuklara kızmak yerine onlara hoşgörü ile davranmasının camiyi ve namazı sevdirdiğine işaret eden Müftü Baytar, "Şükürler olsun camilerimiz Ramazan'da çocuklarla şenlendi, renklendi. Vakit namazlarına ve özellikle teravih namazlarına çocukların katılımının önceki yıllara göre arttığını gözlemledik. Ramazan sonrasında da ailelerin çocuklarıyla ilgilenerek cami ve namazla olan ilgilerinin devamını sağlamalı." çağrısını yaptı.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, yaz Kur'an kurslarına da yine Ramazan ayında büyük ilgi olduğunu sözlerine ekleyerek, "Bir önceki yıla göre kız ve erkek çocuklarının yaz Kur'an kurslarına katılımında bir canlanma var. Tatil döneminde Kur'an öğrenen çocuklarımızın sayısı azımsanmayacak kadar arttı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber