AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı: Arsa fiyatları 5 yılda yüzde 500 arttı

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, şehirde arsa fiyatlarının son 5 yılda yüzde 500 arttığını, bunun da konut maliyetlerini artırdığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehirde imar tıkanıklığını aşmak için çalışma yapılması gerektiğine dikkat çeken Kılçık, partileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Murtaza Kılçık, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Orhan Sümer ve yönetimine ?Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Kılçık, hazırladıkları 'Adana'nın sorunları ve çözüm önerileri' adlı raporu Sümer'e verdi. Şehirde ciddi bir imar sorunu yaşandığını dile getiren Kılçık, sivil toplum kuruluşu olarak sıkıntıların takipçisi olmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Kılçık, ?Adana'nın bazı bölgeleri ciddi bir şekilde imara kapalı. Bunların önünü hukuken açmak mümkün. Sektördeki tıkanıklık kentin de önünü tıkıyor. Başta Gürselpaşa Mahallesi olmak üzere bazı bölgelerimizde arsa fiyatları astronomik konuma geldi. Bu da inşaat maliyetlerini şişirdi. Son iki yılda Adana'nın konut fiyatları çok yükseldi. Bunun etkin sebebi arsa maliyetidir. Son 5 yılda yüzde 500 artış oldu." diye konuştu.

CHP İl Başkanı Orhan Sümer ise Kılçık'a kendilerine destek olma sözü verdi. Sümer, ?Sizin sorununuz hepimizin ortak sorunudur. Adana'da inşaatın yanı sıra tarımda da zarar gören çiftçiler var. Ortak yapacağımız her konuya varız. Burada samimiyet şeffaflık önemli. Sizler destek verirseniz bizler de sizlere her konuda yardımcı olmaya varız. Herkese her alanda açığız, çağrılan her yere gideceğiz. Amacımız, sıkıntıları gidermek için ortak nokta bulmaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber