'Adap görevlisi' artık plajlarda

Haber Giriş : 06 Ağustos 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Caddebostan Plajı'nda göreve başlayan 30 özel güvenlik görevlisi, denize girmek için uygun kıyafetin 'mayo' olduğunu, bu alanda piknik yapılamayacağını hatırlatacak. Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine böyle bir tedbir aldıklarını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "40 yıldır denize giremeyen, hiç deniz görmeyen insanların denize girme kurallarını bilmemelerinden kaynaklanan yanlış davranışlar olabilir. Zamanla aşılacak bu duruma kimseyi rencide etmeden önlemler alacağız" dedi.
Caddebostan, Florya ve Menekşe plajlarında iç çamaşırlarıyla denize girilmesi, kumların üzerinde mangal yapılması tartışması üzerine ilk tepki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan gelmişti.

Topbaş'ın 'Donla denize girenlere 1.5 YTL'ye ucuz mayo satarak denize uygun şekilde girmelerinin sağlanacağı açıklamasının ardından Kadıköy Belediyesi de ilçede donla denize girilmesine ilişkin önlem aldı. 40 yıl sonra yeniden İstanbullularla buluşan Caddebostan Plajı'nda mangal yakıp donla denize girenlere karşı özel güvenlikler görev yapacak.

'Sosyolojik vaka'
Ortada sosyolojik bir vaka olduğunu ve bu durumu insanları rencide edici eleştiriler yerine nazik bir dille bilinçlendirerek çözeceklerini belirten Başkan Öztürk şöyle konuştu: "İstanbul'da denizi hiç görmeden doğup büyüyen insanlar doğal olarak plaja girme kurallarını bilemez. Sahil şeritleri ve plajlar denize girme, güneşlenme alanlarıdır. Plajlarda piknik yapılmaz, mangal yakılmaz. Plaja ve denize girmenin de uygun kıyafetleri vardır. Kadınlar mayo ve bikini, erkekler uygun deniz şortu giymeli. Plajlarımızdaki güvenlik görevlileri bu tip uygunsuz davranışlarda bulunan kişileri kibarca uyaracak. Asla kimseye kötü davranılmayacak, zorlama veya güç kullanma da olmayacak. Plajlarda 13-14 yaşında, mayosu olmayan çocuklara mayo dağıtmıştık. Yine bir firmayla anlaştık, plajlarda ücretsiz olarak mayo dağıtacağız. Biraz sabırlı olalım. Yakında bu sorunları aşacağız."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber