Yetim şehidin Gaziantep'teki evine ateş düştü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Piyade Er Adnan Öztürk'ün acı haberi, memleketi Gaziantep'teki ailesini yasa boğdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babası 13 yıl önce vefat eden ve annesi ile birlikte yaşayan Öztürk'ün tezkeresine de 3 ay kaldığı öğrenildi.

Öztürk'ün şehadet haberi, ailesine, Güneykent Mahallesi 239 nolu sokaktaki evlerine gelen askeri yetkililer tarafından bildirildi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Fatma Öztürk ve şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da şehidin ailesine ziyarette bulundu. Öztürk ailesinin oturduğu apartmana dev bir Türk bayrağı asılırken, komşuları da kendi balkonlarını bayraklarla donattı. Öte yandan, Şahinbey Belediyesi çalışanları da apartmanın önünde taziye çadırı kurma çalışmalarına başladı.

Şehit Öztürk'ün babası Hacı Öztürk'ün 1999 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, bir erkek kardeşinin de üniversite öğrencisi olduğu bildirildi. Tezkeresine 3 ay kalan Öztürk'ün, en son dayısı Fahri Tiryaki ile dün telefonda konuştuğu öğrenildi. Şehitlerini beklediklerini söyleyen dayı Tiryaki, ?Her şeyden önce vatan sağ olsun, başımız sağ olsun. Biz de bu haberi sizler gibi komutanlarından, üstlerinden öğrendik. Bir yol güzergahında trafik kazası diye bilgi geldi. Şu an yapılacak bir şey yok. Şehidimizi bekliyoruz.? diye konuştu.

Yeğeni ile dün telefonda görüştüklerini ve her şeyin yolunda olup bir sıkıntısı bulunmadığını anlatan Tiryaki, Ramazan ayı dolayısıyla oruç, iftar ve hava sıcaklıkları üzerine konuştuklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber