Küçükkaya: LYS'de 9 puan türünde Erzurum'un ilk 3'ü Aziziyeli

Özel Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, Erzurum'da LYS'de derecelerin büyük bir bölümünü aldıklarını belirterek, "Erzurum'da dokuz puan türünde ilk üçe kendi öğrencimiz girdi." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aziziye Eğitim Kurumları, LYS'de Türkiye genelinde ilk 100'e giren öğrencilerini altınla ödüllendirdi. Programda konuşan Genel Müdür Kemal Küçükkaya, basında ve çeşitli reklamlarda kullanılan derecelerin ildeki derecelerin tamamını değil küçük bir kısmını yansıttığını belirterek, ?İlan edilen dereceler öğrencilere okuldan verilen ek puanlardan sonraki derecelerdir. Ek puansız sonuçlarda ildeki derecelerin büyük çoğunluğu bizim öğrencilerimizden oluşuyor.? açıklamasını yaptı.

Küçükkaya, öğrencilerinin Türkiye genelinde ilk 100'de 10, ilk binde ise 66 derece elde ederek en iyi üniversitelerde okumaya hak kazandıklarının altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: ?Öğrencilerimiz, Erzurum genelinde MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1 ve TS-2 puan türlerinde ilk 3 sırayı başka okula kaptırmadı. Bu puan türlerinin hepsinde ilk 10'da en az 7 öğrencimiz bulunuyor.? Küçükkaya, Erzurum'un Türkiye birincisi çıkarması için çalışacaklarını da ifade etti.

Özel Aziziye Fen Lisesi öğrencileri Yasin Özyürek'in YMF-1 Türkiye 41'nciliğini, MF-1 Erzurum 1'nciliğini; Ömer Faruk Ceyhan'ın MF-4 Türkiye 58'nciliğini, MF-2, MF-3, MF-4 Erzurum 1'nciliğini; Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Mahmut Arif Koçak'ın TM-3 Türkiye 72'nciliğini, TM-1, TM-2 ve TM-3 Erzurum 1.liğini elde ettiğine vurgu yapan Küçükkaya, Dil-1 puan türünde de 80 sorunun hepsini doğru cevaplandıran M. Sinan Alpsoy'un Türkiye 860.'sı olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı sonrası ödüllendirilen öğrenciler duygu ve düşüncelerini aktardı. Mahmut Arif Koçak, Fatih veya Galatasaray Hukuk Fakültelerinden birini, Ömer Faruk Ceyhan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünü tercih edeceğini, Yasin Özyürek ise Hacettepe Tıp okumayı düşündüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber