Engelliler için 15 bin mavi kapak topladı

Silifke'de Muhammet Dehmen, başlattığı ?Mavi Kapak Toplama Kampanyası? kapsamında 2,5 ayda 15 bin adet kapak topladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet Dehmen, engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması adına gece gündüz mavi kapak topluyor. Çalıştığı yerde müşterilere verilen sulardan ve yolda gördüğü boş pet şişelerden topladığı kapakları biriktiren Muhammet Dehmen, 2,5 aylık sürede 15 bin adet kapağa ulaştı. Dehmen, sene sonuna kadar, bir engelli vatandaşın tekerlekli sandalye alabilmesi için gereken kapağı toplayacağını ve yetkililere teslim edeceğini söyledi.

Mavi kapak toplamayı kendisinde alışkanlık haline geldiğini söyleyen Muhammet Dehmen, "2,5 aylık kısa bir sürede 15 bin kapağa ulaştım. Hedefim sene sonuna kadar engelli vatandaşlarımız için gerekli olan kapağı toplamaktır. Müşterilerimize verilen suların ve yolda gördüğüm boş pet şişelerin kapaklarını toplayarak başladım ve bu durumu alışkanlık haline getirdim. Kapak toplamadığım günü kaybedilmiş bir gün olarak sayıyorum" dedi.

Vatandaşlardan mavi kapakları atmamalarını isteyen Dehmen, "Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben bu işe kendimi bir engelli vatandaşımızın yerine koyarak, yürüyemediğimde ne tür zorluklar çekebileceğimi düşünerek başladım. Bu kampanya sürdüğünce kapakları toplamaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber